Sloncezdeszczem Napisano 25 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 Witam ponownie...do mojego HK AVR255, który ma tylko jedno wyjście na subwoofer. Aktualnie mam podpięty MJ Acoustic Pro 50 MK II 120W aktywny, który hula razem z Monitor Audio 2x BR5 (przód), 2x BR2 (tył) i BR-LCR ( centralny ). Czuję niedosyt basu w moim pokoiku 15m2 i dlatego chciałbym dołożyć jeszcze jednego suba, żeby grały jednocześnie. Wpadłem na taki pomysł ( może i głupi ale nie krytykujcie mnie odrazu, bo nie jestem znawcą w tym temacie ) aby dokupić rozgałęźnik na wyjście na subwoofer http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=00673 i podpiąć pod niego te dwa suby. Teraz pytania:1.Czy w ogóle w takiej kombinacji będzie to grało ?2.Czy muszą być to subwoofery tej samej mocy ? Jeśli nie ma możliwości podpięcia w taki sposób, to proszę o sugestję w jaki sposób mam to zrobić, myślałem też o dokupieniu wzmacniacza z dwoma wyjściami na suba.Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 Sprawa nie jest taka prosta, żeby dwa suby na raz zagrały rzeczywiście w całym pasmie głośniej muszą być idealnie zgrane fazowo, a w przypadku kiedy w subie masz możliwość wyboru tylko 0 st lub 180 st będzie to wyjątkowo trudne. Znacznie łatwiej uzyskać porządany efekt kupując po prostu większy sub...Pytanie czego tak naprawdę oczekujesz? Ma grać niżej, czy po prostu głośniej? Chodzi o kino, czy też o stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 25 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 Cytat Sprawa nie jest taka prosta, żeby dwa suby na raz zagrały rzeczywiście w całym pasmie głośniej muszą być idealnie zgrane fazowo, a w przypadku kiedy w subie masz możliwość wyboru tylko 0 st lub 180 st będzie to wyjątkowo trudne. Rozumiem , że piszesz o Phase - tutaj akurat mam możliwość regulacji od 0 do 180 st ( http://www.mjacoustics.co.uk/MJ_Acoustics/...PRO_50_MKII.htm ).Chcę aby grało głośniej przede wszystkim w stereo, a kupując drugiego suba, nie chcę się tym samym pozbywać tego co mam, bo niedawno go kupiłem i narzeczona zrobiłaby mi piekło jak bym jej oznajmił,że muszę go zamienić na inny Więc jeśli mam możliwość tej regulacji, to da radę tak podłączyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 25 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 ten rozgałęźnik zadziała, sam takiego używałem do rozdzielenia pre-outu dla dwóch wzmacniaczy odnośnie suba, kup sobie drugi taki sam i rozstaw mniej więcej symetrycznie względem kolumn, z innym subem bym nie ryzykował bo będzie duży kłopot z ustawieniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 25 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 don dzieki za odp ale napisz jeszcze czy te dwa suby będą odbierały taki sam sygnał, jak teraz jeden subwoofer ?...a teraz z innej beczki, wytłumaczcie mi dokładnie do czego służą wyjścia pre-out ( oprócz wyjścia na subwoofer, bo to oczywiste dla mnie )? Mam jeszcze tam wyjścia głośnikowe FR,FL,SR,SL i dwa wyjscia na Zone 2, co mogę tam podłączyć, bo chyba nie same głośniki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 25 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2011 będą odbierały taki sam sygnałreszta pre-outów służy do podłączenia zewnętrznych końcówek mocy/wzmacniaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 26 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2011 Dzięki za pomoc, pozdróweczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts