Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam panie witam panow!!
draze temat na kilku forach jak i w prasie branzowej i nurtuje mnie kwestia roznic pomiedzy w/w zestawami. wiem ze kazdy zagra z roznie z roznymi glosnikami. chce nabyc jeden z zestawow do pokoju ok.25mq. muzyka glownie rockowo-elektroniczna. nie mam tendencji do glosniego sluchania lecz lubie klarowne i wyraznie dzwieki. myslalem o paradigm v7 ale nie koniecznie. mam do dyspozycji do 7k pln a kazda wskazowka mile widziana.
pozdr...
Napisano
Szukasz odpowiedzi na pytanie w temacie czy porady odnośnie doboru głośników? Ja wziąłbym CA z tych podanych na górze, a to dlatego, że gra dźwiękiem bardziej wyrazistym, NAD jest miły, plastyczny i tak dalej, ale zamulony, co też w Twojej muzyce się IMO nie sprawdzi.
  • 2 weeks later...
Napisano
Miałem styczność z NADem 320bee przez blisko 24 miesiące. Zdecydowanie nie polecam. Na pewno nie sprawdzi się w muzyce typu rock. 320bee charakteryzuje się (jak dla mnie) wysuniętą średnicą, mulącym bassem, przyzwoitą stereofonią, brakuje mu przestrzenności itd. Ale co tu wymagać od tej półki cenowej? 50 W na kanał przy 8ohm - niby dużo, a jednak za mało. Nie wiem jak ma się do tego 352bee podejrzewam że podobnie, warto zbadać konkurencję w tym przypadku CA icon_smile.gif. Ponoć ciekawa zabawa zaczyna się przy 372. Oczywiście tak jak poprzednicy proponuje coś z drugiej ręki. Pozdrawiam