zlowik Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Witam, zmieniłem w swoim komputerze zintegrowaną karte dźwiękową na Sound Blaster audigy. I teraz podłaczam pod nią mikrofon i wogole nie działa. W Volume control był czerwony X na microphone to go zlikwidowalem czyli włączyłem w ten sposob mikrofon, ale dalej nic. Co jeszcze moze go blokowac? Na zintegrowanej karcie dzialalo oczywiscie bez problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 listopada 2007 Nie wiem co żeś jeszcze ustawiał i przestawiał, ale przed montażem karty dźwiękowej, należy w biosie płyty głównej wyłączyć kodeki audio. W programie konfiguracyjnym dźwiękówki, sprawdź jakie są przypisane wyjścia/wejścia do poszczególnych gniazdek mini-jack na śledziu. Być może, nie jest ustawione gniazdo mikrofonu na mikrofon, ale na któryś z wyjściowych kanałów dźwiękowych 5.1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxygenum Napisano 15 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2008 Sprawdź poziom głośności wejścia mikrofonowego.Czasem konieczne jest włączenie wzmocnienia sygnału (opcje zaawansowane). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 15 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2008 A co jesli regulacja obok wave jest taka szara ze ni mozna operowac glosnoscia mikrofonu(oczywiscie tez nie dziala i nie zmienialem karty dzw.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 3 lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 lutego 2008 Trzeba poszperać w sterownikach i ustawieniach audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts