zydar Napisano 5 września 2011 Udostępnij Napisano 5 września 2011 Witam nie dawno dostałem od mojego brata sprzęt Magnat Quantum 605 + Yamaha RX-497 i mam pytanie jak prawidłowo podłączyć te głośniki do wzmacniacza.Dotychczas podpinałem z jednej strony kabel pod wejście głośników high + /- a z drugiej strony pod wzmacniacz do zestawu głośników A lewy + prawy, oraz podpiołem poprzez kabel chinch / jack pod laptopa Sony Vaio VGN-FW, niestety głośniki brzmią bardzo kiepsko, środkowego głośnika w ogóle nie słychać, dzwięk jest przytłumiony i wysokich tonów prawie w ogóle nie słychać.Czy może to być wina kiepskiej karty dzwiękowej?Wiem że brat głośno grał na tym sprzęcie może coś się przepaliło czy coś?W załączniku przesyłam zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 9 września 2011 Udostępnij Napisano 9 września 2011 Pewnie spalone kopulki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 września 2011 Udostępnij Napisano 10 września 2011 Jest sporo ludzi zajmujących się naprawą głosników - zamiast wymieniać na nowe można oddać do naprawy.Wystarczy popatrzeć na aledrogo - jest trochę ogłoszeń o naprawach. A jeżeli nie ma w okolicy takiego fachowca - to wysyłasz uszkodzone i przysyłają pocztą/kurierem po naprawie. Koszt - kilkadziesiąt złotych.Na wszelki wypadek sprawdź też koszt nowego głośnika u dystrybutora i porównaj ceny...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 10 września 2011 Udostępnij Napisano 10 września 2011 A co taki pseudo seriws mialby wymienic w takim glosniku? Zeby on gral jak trzeba to trzeba mu wlozyc oryginalna kopułkę, bo jezeli dostaly za duzo mocy na 99% splynął rdzeń. Domyslam sie ze taki glosnik u dystrybutora Magnata, czyli Elco-Exim to koszt okolo 100zl za szt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts