killswitch Napisano 15 października 2011 Udostępnij Napisano 15 października 2011 Poszukuję jak wyżej do kwoty 8000zł, najlepiej używka z bardzo dobrą średnicą, bas nie musi schodzić do piwnicy, prezentacja szerokiej sceny w szerz i w głąb, dobra lokalizacja instrumentów, wysokie klarowne ale nie ostre, pokój 16 m z dobrą akustyką żwaklumny dobiorę po zakupie jak wyżej, porady odnośnie kolumn mile widziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 15 października 2011 Udostępnij Napisano 15 października 2011 Moim zdaniem to zabierasz się do sprawy nie od tej strony. Elementem najbardziej wpływającym na końcowy efekt są kolumny. Przynajmniej ja zaczynałem od tej strony. Również stawiałem na średnicę i barwę. A potem wzmakiem i cd-kiem starałem się dopasować dźwięk do mojego pomieszczenia.pozdr. Jacek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 15 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2011 Może napisz jaki sprzęt gra u Ciebie , co ewentualnie polecasz do odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 15 października 2011 Udostępnij Napisano 15 października 2011 Obecnie kolumny to Harbeth SHL5 napędzane wzmakiem ASR Emitter I. Jeśli chodzi o źródło to mam dwa formaty, analog i cyfrę. Najczęściej jadę z gramiaka bo jestem zagorzałym analogowcem. Cyfrak też nie najgorszy.Co prawda piątki mogą się ugotować z basem w 16 metrach ale nie jest to regułą. Ja spróbowałbym 7-ki z Lebenem 300XS. Słyszłem i było bardzo ok. pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 15 października 2011 Udostępnij Napisano 15 października 2011 Sorki, teraz doczytałem tytuł. Do muzyki metalowej ten zestaw niestety może się nie sprawdzić. Ten set stawia na magię, wybrzmienia i aksamitność, a nie na ostrą jazdę. Do ostrej jazdy polecałbym Paradigm-y. Ale to nie moja bajka. Znam tylko kilku ludzi słuchających takiej muzy z tymi kolumnami.Sory za niedoczytanie tematu.pozdr. Jacek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 października 2011 Udostępnij Napisano 15 października 2011 Na razie napiszę tak ogólnie. Myślę, że dobrze by było celować w zestaw NAIMa lub Densena. Ewentualnie może jakiś starszy pre Conrad Johnson i do tego końcówka Bryston. Albo coś z oferty NVA? Oczywiście myślę tu o używanych.Szkoda, że nie napisałeś jakie kolumny (mogłoby być kilka typów) miałyby z tym współpracować. Nie masz żadnych typów, nie zauroczyły Cię jakieś? No i ile planujesz wydać na kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 15 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2011 Myślałem o Paradigmach, Infinity, klipsch. Kwota to 6000 zł będę polował na używki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 15 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2011 Może ktoś skrobnie parę słów na temat końcówki USHER REFERENCE 1,5. Sprawdziłaby się w metalu<h1 class="sectionTitle corTop5" data-item-id="1877519036" style="padding-left: 90px;"></h1> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mannsingh4567 Napisano 19 października 2011 Udostępnij Napisano 19 października 2011 Przynajmniej ja zaczynałem od tej strony. Również stawiałem na średnicę i barwę. A potem wzmakiem i cd-kiem starałem się dopasować dźwięk do mojego pomieszczenia.cleaning water damage Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 października 2011 Udostępnij Napisano 20 października 2011 Wymienione przez Ciebie kolumny pasowałyby do takiego rodzaju muzyki jakiej słuchasz. Niestety ja nie lubię kolumn Paradigm ani Klipsch więc Ci nie doradzę.Natomiast Infinity mogłyby zagrać naprawdę dobrze. Oczywiście z odpowiednio dobranym wzmacniaczem. Tu na forum Zukzukzuk jest ekspertem od Infinity. Może się odezwie. A jak nie, to napisz do niego na PW. na pewno coś Ci doradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 26 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2011 Stałem się posiadaczem RLS Nereida, kolumny zacne teraz dobrać elektronikę.Jakieś propozycje budżet wzrósł do 10 tyś. Wzmak ma być szybki i pozostałe zalety jak wyżej.Możę ktoś zaproponuje coś z rynku Amerykańskiego , podobno w tego rodzaju muzyce to strzał w 10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts