mkostrz #1 Napisano 29 października 2011 Witam,po podłączeniu kablami RCA amplitunera ARV 460 z odtwarzaczem CD HD 990 nie słyszę muzyki. Podłączyłem sprzęt zgodnie z instrukcją gdzie napisano, że amp sam wykryje źródło analogowe i przełączy dźwięk - nic podobnego się nie stało. Poniżej dołączam poglądowe zdjęcie jak podłączyłem kabel (kable)Proszę o wskazówkę co robię nie tak. Dzięĸuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 29 października 2011 Nie podłączyłeś żadnych kabli, co widać na zdjęciu, dlatego nie gra Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkostrz #3 Napisano 29 października 2011 Cytat Nie podłączyłeś żadnych kabli, co widać na zdjęciu, dlatego nie gra Czerwony kabel RCA podłączyłem tam gdzie czerwony kółko i analogicznie z białym - zdjęcia nie robiłem już, za duży galimatias - czy jeszcze coś powinienem zrobić. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #4 Napisano 29 października 2011 A grałeś już na tym sprzęcie? Był inaczej podłączony? Może w odtwarzaczu jest gdzieś przełącznik XLR/RCA czy balanced/unbalanced ?Możliwe też, że się przełącza to z pilota w odtwarzaczu (nie znam tego sprzętu). Na zdjęciu niewyraźnie widać, ale na pewno podłączyłeś do wejścia IN lub CD albo AUX? Może jest jednak jakiś selektor źródeł w amplitunerze? Mechaniczny lub z pilota. Tyle mi na razie przychodzi do głowy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #5 Napisano 29 października 2011 Moze pomylil IN z OUT w ktoryms urzadzeniu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #6 Napisano 31 października 2011 Mkostrz i co tam u Ciebie? Udało się coś zrobić czy nadal cisza? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkostrz #7 Napisano 2 listopada 2011 (edytowany) Udało się. Głupio przyznać w ustawieniach AUX było możliwość wybrania wejścia analogowego, po przestawieniu ruszyło z kopyta.Bardzo dziękuję za pomoc Edytowano 3 listopada 2011 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #8 Napisano 2 listopada 2011 Nie ma za co. Cieszę się, że zagrało. Po to jest forum by pytać. A nuż ktoś podsunie dobry pomysł. Miłego słuchania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach