browarek90 Napisano 3 listopada 2011 Napisano 3 listopada 2011 Witam.Moim problemem jest spalony element we wzmacniaczu Yamaha AX550 rs. Mianowicie prosiłbym o pomoc w identyfikacji tego elementu i ewentualną podpowiedź gdzie takowy mogę kupić. Spalony element wylutowałem ale nie moge odczytać jego oznaczenia... Z miejsca z którego go wylutowałem odczytałem tylko oznaczenie IC306. Próbowałem znaleźć ten element na schemacie do yamahy AX550 ale nie udało mi się ;( oznaczenie rs mówi nam że wzmacniacz jest zdalnie sterowany czyli z pilota więc myślę że nie jest to istotne że schemat jest od AX550 ale mogę sie mylić nie jestem specjalistą. Link do schematu:Yamaha Ax550 Oraz zdjęcia:Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Michał. Odpisz, cytując
krrd Napisano 3 listopada 2011 Napisano 3 listopada 2011 to wygląda jak stabilizator napięcia smd 78M05 , ale w 100% nie jestem pewny Odpisz, cytując
marecki Napisano 9 listopada 2011 Napisano 9 listopada 2011 Na schemacie IC306 to stabilizator napięcia 12V typ NJM78M12FA. Możesz użyć innego stabilizatora ale koniecznie 12V.Przy wymianie uważaj na końcówki:1 - wyjście 12V2 - masa3 - wejście zasilania Odpisz, cytując
Recommended Posts