maxiak1 Napisano 25 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2011 witam!chcę kupić gramofon i mam pytanie które może wydać się głupie. otóż powiedzmy że mamy gramofon półautomatyczny z dźwigienką do podnoszenia i kładzenia ramienia na płycie. czy jeśli w trakcie odtwarzania użyjemy tej dźwigienki aby unieśc ramię to czy zadziała to jako pauza?? (czyli odtwarzanie zostanie wstrzymane, a potem znów odłożymy je na płytę, korzystając z dźwigienki to odtwarzanie zostanie wznowione w tym samym momencie w którym zostało wstrzymane)???czy tak działa też funkcja lift/cueing w gramofonach automatycznych??dzięki za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 25 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2011 W półautomacie zadziała tak jak piszesz, chyba że się ramię nieco przesunie - wtedy zacznie chwilkę wcześniej lub później O precyzji automatów w tym zakresie nie wiem wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 2 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2012 Jeśli podniesiesz ramię przy pomocy dźwigni w trakcie gry, płyta oczywiście przestanie grać, ale dalej się kręci na talerzu. Oczywiście nigdy nie uzyskasz takiej precyzji jak w CD, ale jeśli opuścisz ramię po kilkunastu czy kilkudziesięciu sekundach, płyta powinna zacząć grać w praktycznie tym samym miejscu.Jeśli podniesiesz dźwignię za mocno, podrywając ramię do góry, to może podskoczyć na prowadnicy i wtedy oczywiście nie zacznie grać w tym samym miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts