Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie, mam na imię Grzegorz i to mój pierwszy post. Na wstępie chciałem wszystkim użytkownikiom tego forum złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Nowego Roku icon_smile.gif

Teraz przejdę do problemu. Jestem w trakcje pisania pracy inzynierskiej na temat "Wykorzystanie wzmacniacza akustycznego na stanowiskach dydaktycznych w laboratorium zakłóceń elektroakustycznych" i muszę zamieścić w niej rankingi dotyczące sprzedaży wzmacniaczy w różnych sklepach i ogólny popyt na określone wzmacnaicze. Problem tkwi w tym, że wysłałem do paru sklepów zapytanie o informacje, jakie wzmacniacze sprzedaja się najlepiej. Nie wiem czy to było mądre posunięcie z mojej strony, lecz spróbowałem... i niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Co prawda znalazłem na stronie http://www.okazje.info.pl/sprzet-rtv/wzmac...io/ranking.html ranking najczęściej wybieranych wzmacniaczy, ale nie jest podane w jakich sklepach. Czy potrafi ktos uporać się z takim problemem? Czy jest jakiś sposób, żeby otrzymać takie informacje? Druga rzecz to taka, że muszę opisać kilka modeli wzmacniaczy i firm je produkujących które przodują w tym fachu. Prosiłbym o parę przykładów najlepszych firm zajmujących się wzmacniaczami. Trochę interesowałem się muzyką ale przychodzi mi do głowy tylko Marshall, Mesa Boogie i Krank(głównie wziąłem to od zespołów używających taki sprzęt). Proszę o waszą pomoc.
Napisano
Machine, Ty na pewno piszesz pracę inżynierską? Przeczytaj swój ostatni post. Dla mnie pała!
A najlepsze wzmacniacze, to takie jakie kto woli. Ogólnie: Accuphase, Audio Note, Audio Research, Ayon, Balanced Audio Technology Burmester, Cary Audio, Conrad Johnson, DarTzell, Gryphon, Jadis, Krell, Luxman, MBL, McIntosh, Mark Levinson, Pass.
Z bardziej popularnych Yamaha, Cambridge Audio, Rotel, Nad, Sony, Pioneer, Denon, Harman-Kardon, Marantz, Onkyo, Arcam, Musical Fidelity, Audiolab, Naim
Oczywiście są to wzmacniacze audio, do użytku domowego ajedna i druga lista jest niepełna. Wyników sprzedaży, tak na telefon lub maila raczej nikt Ci nie udostępni.
Napisano
Może i lepiej byłoby użyć słowa "marka", ale firma większości kojarzy się z przedsiębiorstwem, którego to zakłady mogą produkować np. wzmacniacze na których to potem widnieje logo firmy.

Lub może chodzi Ci o to, że nie napisałem "firmy produkujące wmacniacze" ale i to byłoby nie trafione.