Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam do wydania okolo 1000pln na odtwaracz CD. Znalazlem dwa odtwaracze: DENON DCD-500AE i HARMAN KARDON HD-950. Ktory z tych dwoch wybrac? Doradzicie cos?
P.S. uzywane sprzety odpadaja. Ma to byc nowe urzadzenie.
Napisano
Cytat

Mam do wydania okolo 1000pln na odtwaracz CD. Znalazlem dwa odtwaracze: DENON DCD-500AE i HARMAN KARDON HD-950. Ktory z tych dwoch wybrac? Doradzicie cos?
P.S. uzywane sprzety odpadaja. Ma to byc nowe urzadzenie.

Nie znam denona DCD-500 AE, ale mialem okazje porownac HK HD 970 ? albo 950 ? nie pamietam dokladnie nazwy (ale chyba 970, wyzszy model ?)
Moj stary Sony CDP 710 po modyfikacjach dosownie zmiazdzyl HK. Sony CDP 710 po modach wraz z nowym zegarem i oddzielnym zasilaniem mozna kupic za okolo 500 zl. Kolega zreszta za taka sume kupil ode mnie ten egzemp, a jego HK poszedl pod mlotek. Ten CDP startowal spokojnie z CD za okolo 3kzl, a nawet i wiecej.

Polecam wiec cos po tuningu z SONY CDP lub modyfikowany Denon DCD.

Napisano
Może wziąłbyś pod uwagę Marantza .A konkretnie model CD5001.Akurat mieści się dokładnie w Twoim budżecie.Ta firma prawie nigdy nie ma nieudanych modeli>Do tego elegancki wygląd.
* Obsługa płyt CD-DA i CD-R/RW
* Lity metalowy panel czołowy i sztywna rama konstrukcyjna
* CD-Text wyświetlany na przednim panelu (jeśli dostępny)
* Wielobitowy przetwornik C/A CS4392
* Wysokiej klasy elementy audio
* Funkcja wyłączania obrazu w celu ograniczenia szumów wysokiej częstotliwości
* Wyjście słuchawkowe
* Wyjścia współosiowe i optyczne
* Automatyczne wyszukiwanie muzyki
* Kontrola barwy
* Specjalny pilot i magistrala Marantz D-Bus
* Kolor: czarny / srebrny
Napisano
kupilem w koncu denon'a dcd-500ae. wg AUDIO sprzet o najlepszej relacji cena/jakosc. zaoferowano mi go za 779 w przedswiatecznej promocji. jak na ta chwile - poznaje znane mi pyty od nowa icon_smile.gif