kamil131415 Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 Witam , jestem nowy na tym forum więc przepraszam za błędy .Chciał bym podłączyć subwoofer do kina domowego lub laptopa . Niestety w kinie domowym nie ma wyjścia na suba . W tym momencie kino podłączone jest do laptopa przez kabel aux , subwoofer w kinie jest dość słaby więc chciał bym podłączyć w jego miejsce (lub jako drugi głośnik niskotonowy) subwoofer aktywny .Poradźcie mi prosze jak połączyć to wszystko w całość . Tu link do subwoofera który chciał bym podłączyć http://allegro.pl/vk880-mdf-b-mocny-aktywn...2081112696.html[code][/code] Cytat .W laptopie mam cztery wejścia na jack (słuchawkowe , mikrofonowe , line in , s/pdif ) .Zdjęcie kina domowego w załączniku . Pomóżcie mi w podłączeniu tego suba . edit : Dodam do tego jeszcze że w kinie jest weśćie COAXIAL czyli spidif (chyba) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil131415 Napisano 26 stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 nikt nie pomorze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 A jakbyś wykorzystał gniazdo oznaczone jako subwoofer w wyjściu "5.1 ch audio out" przedstawionym na pierwszej fotografii to będą Ci działały pozostałe głośniki?Wtedy mógłbyś w to miejsce podłączyć subwoofer...Natomiast co do zakupu suba VK z Twojego linku - to lepiej poszukaj czegoś bardziej firmowego, również wśród używek.I najlepiej z możliwością sprawdzenia przed zakupem, czy zagra prawidłowo z resztą Twojego sprzętu...PozdrawiamPS. Trochę więcej cierpliwości - nie oczekuj, że od razu dostaniesz odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil131415 Napisano 27 stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2012 myślałem żeby użyć właśnie tego wyjścia (jeśli je odłączę to nie działa tylko oryginalny subwoofer) . jeśli chciał bym użyć tego wyjścia to muszę rozdzielić je na dwa RCA ? (w subwooferze aktywnym są dwa gniazda RCA przy line in) Wybrałem subwoofer http://allegro.pl/08h20-markowy-b-mocny-ba...2069320313.html ponieważ mój budżet kończy się na 260 zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts