Sloncezdeszczem Napisano 22 lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 lutego 2012 WitamChciałbym wymienić moją wysłużoną me95ed na bardziej "basową" wkładkę, nawet dużo bardziej basową Słucham przede wszystkim muzyki elektronicznej ( np. drum and bass, trance, itp. ) więc potrzebuję sporej dawki basu ale chcę też aby grało czystko. Proszę bardzo o propozycje.Pozdrawiam, SzD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 23 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2012 Koledzy/koleżanki jakiekolwiek propozycje ? Chociaż może poradźcie jak szukać wkładek, które będą pasować do mojego gramofonu, czym się sugerować w wyborze ? Pierwszy raz będę wymieniał wkładkę więć nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Wiem, że potrzebuję wkładki MM i tylko tyle. Nie wiem czy wkładki MM mają uniwersalne rozmiary/sposoby mocowania do ramienia gramofonu, czy muszę wybrać jakiś szczególny typ do mojego gramofonu. Proszę o info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 1 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2012 Nikt nie pomoże ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 2 marca 2012 Udostępnij Napisano 2 marca 2012 Eee, no tak, żeby nikt tu nie pomógł to nie będzie Z tego co sprawdziłem w sieci Twój gramofon ma standardowe mocowanie wkładki czyli 1/2". TUTAJ masz całą masę wkładek - niestety mizernie opisują charakterystykę dźwięku (cokolwiek o dźwięku w opisach konkretnych wkładek - nie na stronie z listą).Ja słucham na Shure M97xE - basu mi nie brakuje ale też innej muzyki słucham i preferencje co do dźwięku mam pewnie trochę inne.Jeśli wierzyć cyferkom podawanym przez producenta to ta SUMIKO powinna grać bardziej basowo - pasmo przenoszenia od 18 Hz (jeśli nie ma opisu brzmienia to możesz się tą wartością kierować).Natomiast to GRADO pasmem przenoszenia bije wszystkie wkładki - od 10 Hz do 50.000 Hz. Sprawdziłem z wrażenia zakres słyszalnych przez człowieka częstotliwości - Cytat zakres częstotliwości słyszalnych przez człowieka od 20 Hz do 20 - 22 kHz (częstotliwości w przedziale 16-20 Hz są wyczuwane przez człowieka (za Wikipedia), więc większości możliwości wkładki nie usłyszysz ale nietoperze będą wstrząśnięte na pewno (jeśli cyfry mówią prawdę ...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloncezdeszczem Napisano 2 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2012 o to mi chodziło, teraz już wiem czym sie kierować przy wyborze:) Dzięki bardzo Adamc, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 3 marca 2012 Udostępnij Napisano 3 marca 2012 Bardzo proszę Napisz co kupiłaś (jak już kupisz ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts