piernik Napisano 12 marca 2012 Udostępnij Napisano 12 marca 2012 Posiadam gramofon DUAL 502. Ponieważ jest to stary sprzęt chciałbym go odświeżyć wymieniając w nim wkładkę. Jaką polecacie do takiego gramofonu? Wiadomo gramofon nic szczególnego, więc nie warto przepłacać kupując coś nieadekwatnego do niego. Interesuje mnie jak wkładka byłaby optymalna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 1 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2012 Zakładam, że mocowanie standardowe na 1/2 cala. Czy optymalna to nie wiem, ale bardzo dobrze gra niedroga wkładka Ortofona OMB 5E (ok 90 zł). U mnie gra lepiej (dynamiczniej, czyściej, żywiej) niż Shure za prawie 400 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piernik Napisano 3 kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 Dzięki za pomoc. Tak mocowanie jest 1/2", nacisk od 0-3g, waga 4,5 - 10g. Czyli ten oftofon będzie pasować (waga 5g, nacisk 1,5-2g). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piernik Napisano 4 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Chciałbym znów wymienić wkładkę w swoim Dualu 502 i wydać tak powiedzmy do 400 zł. Co obecnie polecacie z tego co jest na rynku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts