dadamian Napisano 18 marca 2012 Udostępnij Napisano 18 marca 2012 Na start proszę o nie pisanie postów typu zainwestuj w cos innego itp. Mam "gramofon" marki Elta, model 2956s, jest to wszystko w 1 ma wbudowane głośniki, przedwzmacniacz itp. Ale mam problem - po podłączeniu do głośników Logitech X-530 - nie słychać nic. Sprawdzałem już ok. 10 kabli więc wina po stronie kabla raczej odpada. Czy muszę kupic nowe głośniki, wzmacniacz, nie wiem Oczywiście wbudowane głośniki działają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 marca 2012 Udostępnij Napisano 18 marca 2012 A jesteś pewien, że masz w tym urządzonku możliwość WYJŚCIA dźwiękiem na inne urządzenie?Może być tak, że masz tylko gniazdo AUX (2x cinch) i możliwość podpięcia jednego zewnętrznego urządzenia (np. discman czy odwarzacz MP3) i w ten sposób wykorzystania wzmacniacza i głośników w budowanych w Eltę.Zrób fotkę tylnej ścianki Elty z gniazdami połączeniowymi i wyraźnym ich opisem.Jak podpinasz te Logitechy? Jakim kablem: minijack na 2 x cinch?Sprawdzałeś wyjście np. podpinając słuchawki pod Eltę?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dadamian Napisano 18 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2012 Elta ma tylko podwójne WYJŚCIE AUX (CHINCH) Nie ma wejścia słuchawkowego. Była podłączona z głośnikami kablem chinch-chinch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 marca 2012 Udostępnij Napisano 18 marca 2012 A czy na pewno jest to WYJŚCIE?Zazwyczaj miniwieże i "kombajny" jak Twój jeśli mają jakieś złącza poza gniazdami głośnikowymi, o jest to raczej WEjście (czyli IN) niż WYjście (czyli OUT)...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dadamian Napisano 18 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2012 oczywiscie jest to wyjscie (out) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 marca 2012 Udostępnij Napisano 18 marca 2012 A jak podpinasz Logitechy pod źródło stereo (np. wyjście słuchawkowe w laptopie) to grają prawidłowo?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dadamian Napisano 19 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2012 Głośniki są na codzień podłączone do komputera, przez kabel chinch-chinch i wszystko gra super @edit: po podpięciu laptopa przez przejściówkę nie działa... nie wiem juz o co chodziProblem chyba rozwiazany, gramofon wyłączając wbudowane głośniki wyłącza również wzmacniacz....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts