Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich ponownie

Na wstępie chciałem powiedzieć , że dzięki temu forum, dzięki Waszej pomocy a w szczególności RoRo, Muzycznego Gościa i Pacio94- (wielkie dzięki) Jestem szczęśliwym posiadaczem Mojego wymarzonego KD, którego sercem jest DENON AVR 2809. Ampli sprawuje się genialnie i całkowicie spełnia moje oczekiwania.

Niestety, człowiek lubi sobie komplikować życie i........... i teraz znów proszę Was o poradę.
Ostatnio wymieniłem TV na taki z 3D a z tego co się dowiedziałem aby cieszyć się 3D full hd amplituner musi mieć wejście HDMI ver 1.4. a jak wiecie mój denon takowego nie ma. (dodam, że w przyszłości planuje kupić projektor KD)
Tak z głupiego wystawiłem ogłoszenie i znalazłem chętnego na mojego denona za max 600euro.
A mnie marzy się jego następca AVR 3312. (dopłata około 400euro)
Pytanie czy warto? Czy warto pozbywać się takiego zajefajnego ale bądź co bądź 3-letniego amlitunera?

Wiem, że technologia 3D pozostawia jeszcze wiele do życzenia ale w przyszłości taki "nowy 3312".... wiecie o co chodzi.

Mam strasznego moralniaka bo obecny sprzęt jest b.dobry (dla mnie) ale z drugiej strony jeśli nie teraz to kiedy należało by go wymienić aby był jeszcze coś wart.

Wybaczcie, że zawracam Wam głowy ale strasznie się męczę icon_wink.gif

pozdrawiam
Napisano
Jak to często bywa - nie ma jednoznacznej odpowiedzi icon_rolleyes.gif
Z jednej strony - będziesz miał trochę wyższy i zdecydowanie nowszy model...
Z drugiej - jest to jednak kawał kasy.
Zastanów się, czy potrzebujesz innych dodatkowych możliwości w nowszym modelu (złącze USB, sieć czy np. obsługa FLAC). Niższego czyli 2312 nie proponuję (różnica między 3312 a 2312 w Polsce to ok. tysiąc złotych).

A czy nie wystarczy podłączyć BR bezpośrednio kablem HDMI z TV (lub projektorem), a coaxialem do Denona?
"Trochę" taniej to wyjdzie ...

Pozdrawiam - i cieszę się, że jesteś zadowolony icon_cool.gif
PS. Jeżeli w Twoich okolicach jest taka promocja dla 3312 jak w niektórych firmach, że dają gratis gramofon i słuchawki Denona, to byłby to niezły argument za wymianą sprzętu
http://allegro.pl/denon-avr-3312-gramofon-...2229195239.html
Napisano
No rzeczywiście całkiem fajny deal icon_wink.gif
a tak na marginesie- czy orientujesz się czy modele AVR denona sprzedawane w pl a np UK czY IRL różnią się czymś np menu po polsku czy coś w tym stylu..
Czy raczej wszędzie AVR 3312 wygląda tak samo?

ps- jeśli chodzi o podaną przez ciebie opcję podłączenia to też oo tym myślałem. W sumie nie wszystko trzeba oglądać w 3D icon_wink.gif
Ale wymiana bluraya też będzie mnie czekać bo obecnie mam PIONEERA BDP 51FD a idąc za ciosem (bo trochę się napaliłem) pomyślałem aby tym razem do amplitunera denona dostawić bluraya denona iiiiiiii znalazłem Denon DBP-2012UD. (przeczytałem waszą recenzję i jestem zachwycony).... chodź drogi.
(może jak bym kupił oba to może jakiś rabacik by się znalazł)- choć i tak balansuje na granicy rozwodu icon_wink.gificon_wink.gificon_wink.gif

Tylko w tej całym zamieszaniu i mętliku w głowie zdałem sobie sprawę, że to może być ostatni taki update przez następne X lat. Planuję powrót do ojczyzny i wtedy już nie będzie tak łatwo przynajmniej przez pierwsze lata. rozumiesz POLSKA icon_wink.gif

pozdro z krainy elfów;)

Napisano
Pewnie wersja na UK będzie się tylko kablem różniła...
Ale postaram się to sprawdzić (odnośnie menu, bo kwestia taniego kabla jest chyba pomijalna...) i dam Ci znać w piątek, bo czwartku nie obiecuję.

Pozdrawiam