Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam forumowiczów, to mój pierwszy post, więc z góry przepraszam jeśli palnę jakąś gafę.

Ostatnio poszczęściło mi się trochę i udało odłożyć troszkę pieniędzy. Zawsze chciałem urządzić sobie pokój odsłuchowy z prawdziwego zdarzenia. Pomieszczenie nie jest niestety wybudowane z myślą o akustyce (a jakoś nie mam ochoty budować sobie nowego domu icon_wink.gif), więc zostaje raczej adaptacja akustyczna i odpowiednie rozstawienie zestawu głośnikowego. Jeśli chodzi o kwestie budowlane, mam właściwie dwie lewe ręce, więc ciężko widzę wykonanie tego samemu. W związku z tym mam pytanie o firmy, które zajmują się adaptacją, macie jakieś godne polecenia? Od znajomych słyszałem akurat o http://www.acousticity.pl/ i http://www.4sound.pl/ , ale nie jest to za duża próba, więc proszę o opinie i sugestie, jeśli ktoś ma doświadczenia z firmami akustycznymi.

Z góry dziękuję.
Napisano
Nie mam bezpośrednio doświadczenia z jakąś firmą jeśli chodzi o projekt i wykonanie adaptacji, ale kupowałem conieco w APAMA Acoustics w Częstochowie. Polecam ich, produkty wysokiej jakości, w dobrej cenie, a robią też pomiary itd., kilka projektów "profesjonalnych" na koncie mają, więc sądzę, że są warci uwagi icon_smile.gif
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
Napisano
Witam serdecznie,

Ze swojej strony mogę polecić samego siebię icon_smile.gif Wykonuje profesjonalne adaptacje akustyczne od A do Z. Przed przystąpieniem do prac wykonuje bezpłatny projekt akustyczny poprzedzony pomiarami u klienta. Zawsze proponuje klientowi kilka rozwiązań w zależności od przeznaczonego na adaptację budżetu. Nie używam ustrojów wykonanych z pianek, nie mają one żadnej przydatności akustycznej i najczęściej przynoszą więcej szkody niż pożytku. Używam jedynie paneli akustycznych na bazie wełny mineralnej lub dyfuzorów. Pełną ofertę moich usług można znaleźć na stronie Akutech - Adapracje akustyczne, wyciszanie pomieszczeń W razie jakichkolwiek pytań zapraszam serdecznie do kontaktu, napewno coś poradzimy, żeby pańskie pomieszczenie "zagrało" lepiej icon_smile.gif

Pozdrawiam