krzysiek1594 Napisano 18 lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 lipca 2012 Witam! Niedawno zakupiłem tuner do odbioru telewizji naziemnej Kruger & Marz KM00186, posiadam też amplituner Pioner SX-777, mój problem polega na tym, że nie wiem, jak to razem połączyć. Tuner posiada wyjście coaxialne, pod które wg instrukcji należy podłączyc sprzęt Hi-fi. Jednak nie mam pojęcia jak je podłączyć pod wzmacniacz.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 lipca 2012 Amplituner SX-777 to sprzęt stereo i ma tylko wejścia analogowe.Wyjście koaksjalne w tunerze to wyjście cyfrowe i potrzebuje dekodera cyfrowo-analogowego, by grało...Takie wejścia koaksjalne sa np. w wielokanałowych amplitunerach kina domowego lub dosłownie w kilkunastu (czyli bardzo nielicznych) amplitunerach stereo i wzmacniaczach.A nie masz w tunerze zwykłego wyjścia stereo - czyli zazwyczaj 2x cinch ?PozdrawiamEdit:Z tego co widzę na fotkach tego tunera - na lewo od coaxiala masz zwykłe stereofoniczne wyjście audio na 2 cinchPodłączasz to pod dowolne wejście w amplitunerze (za wyjątkiem gramofonowego PHONO), np. pod VCR/Line. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1594 Napisano 19 lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2012 Ok, dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts