snickers Napisano 18 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2012 Witam.Posiadam laptopa Alienware z karta dzwiekowa Creative Sound Blaster Recon3Di with THX TruStudio Pro Software.Zamierzam kupic do niego sluchawki Brainwavz HM5 oraz DACa NuForce uDAC2-HP.Czy to bedzie dobre polaczenie????A moze zrezygnowac z DACa????Z gory dziekuje za pomoc... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2012 Witaj,podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie lubisz brzmienie, jakie rodzaj słuchawek szukasz (otwarte, zamknięte) oraz jaki chcesz przeznaczyć budżet na zakup zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snickers Napisano 21 sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2012 Kwota to 1000zl.Preferuje sluchawki zamkniete.Szukam czegos uniwersalnego, do grania i muzyki.Czegos o neutralnym brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2012 Witaj ponownie,biorąc pod uwagę wszystkie informacje, zdecydowanie polecam zestaw składający się z przetwornika USB DAC NuForce uDac-2 oraz słuchawki Audio Technica ATH-M50s. Taki system w pełni powinien Cię zadowolić pod względem brzmienia.Serdecznie zapraszam jednak jeśli masz taką możliwość na odsłuchy poszczególnych konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snickers Napisano 22 sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2012 A co z tymi sluchawkami Brainwavz HM5 ????Czytalem troche o nich, bardzo je chwala, oraz sa tansze od tych podanych przez Ciebie.Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia ich osobiscie.Mieszkam w Londynie wiec troche mi nie podrodze ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolbmx Napisano 24 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2012 Słuchałem obu modeli i HM5 mimo że tańsze to są nawet bardziej neutralne i liniowe niż M50, także jeśli szukasz bardzo wiernych słuchawek to warto. Podobnie jak model HM3 mają przyjemny, niemęczący sposób grania - to nie jest typowo natarczywy, analityczny dźwięk - bardziej tu pasują słowa przejrzystość i rozdzielczość. Jakość wykonania też pierwsza klasa plus odczepiany kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolbmx Napisano 24 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2012 Dodam że uDAC-2 może być do nich dobrym wyborem. Ma mocny bas, gitara basowa i stopa brzmią na nim z większym powerem niż na Prodigy Cube czy FiiO E10. Przy czym bas jest szybki, nie rozłazi się po reszcie pasma. Wysokich jest więcej w porównaniu do konkurencji w tej cenie, gdyż dopóki nie przekroczysz kolejnej granicy jakości to albo wysokie są szorstkie (uDAC) albo zmiękczone/matowe (Cube, FiiO). Miałem okazję słuchać uDAC z Grado SR80 i CAL! i to było super połączenie, pod względem funu lepsze nawet niż NuForce HDP. HDP sprawia że dźwięk jest lekki, naturalny i przejrzysty, ma świetną separację i bardziej się nadaje do takich D2000/D5000 czy HD650 - do słuchawek o ciepłym charakterze. Choć mi się też podoba z DT990 Premium 600 Ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts