ShadeX Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 WitamOd jakiegoś czasu mam dziwne cyrki z moim wzmacniaczem domowym...na początku po paru latach bezawaryjności spaliła się końcówka mocy, dałem do fachowca i wymienił, parę dni później znowu się końcówka spaliła, wyczytałem gdzieś na forum, że można zamontować inną końcówkę, fachura zamontował mi STK 4182II. Ale teraz wzmacniacz chwilę podziała, tak charakterystycznie pstryknie i przestaje grać (diody normalnię się świecą)...pare naście minut ciszy i włącza się, i tak w kółko. W końcu nie wytrzymałem i dostał z "liścia" i o dziwo włączył się...co to może być ? Teraz jak się wyłączy muszę puknąć czymś w tył obudowy i gra chwile.PozdrawiamShadex_87 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 września 2012 Udostępnij Napisano 24 września 2012 Podejrzewam, że to przekaźnik wariuje. Może trzeba wymienić na nowy? A może czas pomyśleć o innym wzmacniaczu, skoro ten tak szwankuje?A masz jakiś inny wzmacniacz, skoro ten nazywasz domowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 24 września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2012 No ten szwankuje teraz, ale wcześniej pare lat chodził normalnie dlatego tak się zastanawiam nad naprawą...a mówię, że to wzmacniacz domowy bo nie samochodowy ;PZrobiłem zdjęcie w środku wzmaka, który to ten przekaźnik ?Wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts