arqux Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 Cześć, szukam czegoś porządnego po zepsutych CALach.Moja dźwiękówka to Realtek ALC892. Jeśli za słaba na porządne słuchawki - dajcie znać, nie obraziłbym się też za doradzenie czegoś do 200zł jeśli miałoby to duży wpływ na dźwięk.Cel: gry, muzyka ( każda ).Będę używać na kompie i na tel (sgs3, ma bdb chip dźwiękowy)W tej cenie widziałem tylko HD 380 pro, czy to dobry wybór?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 Nie wiem jak z punktu widzenia audiofilskiego...ale mogę polecić słuchawki ultrasone Hfi 580sprawiły mi całą masę radości bardzo fajnym dźwiękiem - dużo basu, według mnie kontrolowanegowysokie tony - całkiem ok choć nie jest to na pewno highend Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 Karta na pewno będzie potrzebna, na integrze nawet CAL! nie brzmią tak jak powinny, a co dopiero jakieś lepsze konstrukcje. Radziłbym przenieść trochę kasy z jednej rzeczy na drugą, także:Audiotrak MAYA U5Jeszcze lepiej byłoby jakbyś nie bał się używanego sprzętu i zalicytował coś z tego Audiotrak HD2Nostromo 3HESI Duafire (o ile masz w komputerze gniazdo FireWire)Ze słuchawkami sprawa jest już bardziej skomplikowana. Charakter CAL! Ci odpowiadał? Jeśli tak to posłuchaj Sennheiser'a, albo Beyerdynamic'a. Bez słuchania ciężko będzie coś dobrze wybrać.--------------------------post #3333 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arqux Napisano 23 września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2012 Owszem, bardzo lubiłem CAL, jednakże wolałbym kupić coś nowego.Co do karty dźwiękowej - X-Fi Sound Blaster czy jakoś tak nie starczy?Chciałbym też zaznaczyć, że nie zmieści mi się już do obudowy żadna karta PCI... za duża karta graficzna (28cm) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 września 2012 Udostępnij Napisano 23 września 2012 Dlaczego chcesz SB jak można lepiej? Co to znaczy "nie starczy"? Przecież ona nawet nie jest tańsza w sumie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arqux Napisano 23 września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2012 Po prostu się nie znam.W takim razie wybiorę coś innego, byleby było na USB i wystarczało pod dobre słuchawki za 400-500zł.Te 200 odłożę osobno na kartę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts