Twinkyl Napisano 9 stycznia 2007 Autor Napisano 9 stycznia 2007 Witam wszystkich. Posiadam zestaw kina domowego Panasonic ( troszke starszy, nie pamietam modelu) z wbudowanym wzmacniaczem i kolumnami 5.1, jak kupowałem go jakieś 4 lata temu to kosztowało mnie to ponad 2500 zł. Problem leży tu ze kino nie ma możliwości czytania mp3 i divx. I tu pytanie do was. Czy jeżeli zakupie zwykły odtwarzacz dvd, to czy możliwe jest podłączenie go pod kino domowe tak aby dźwięk szedł z zestawu 5.1 kina domowego?? I jeżeli jest taka możliwośc to jak je podłaczyć? Odpisz, cytując
pepe992 Napisano 9 stycznia 2007 Napisano 9 stycznia 2007 Cytat Witam wszystkich. Posiadam zestaw kina domowego Panasonic ( troszke starszy, nie pamietam modelu) z wbudowanym wzmacniaczem i kolumnami 5.1, jak kupowałem go jakieś 4 lata temu to kosztowało mnie to ponad 2500 zł. Problem leży tu ze kino nie ma możliwości czytania mp3 i divx. I tu pytanie do was. Czy jeżeli zakupie zwykły odtwarzacz dvd, to czy możliwe jest podłączenie go pod kino domowe tak aby dźwięk szedł z zestawu 5.1 kina domowego?? I jeżeli jest taka możliwośc to jak je podłaczyć? Musisz sprawdzić czy twoje kino posiada wejście cyfrowe optyczne , koaxialne lub czasami się zdarza że ma wejścia czincz na każdy kanał osobno.Jeśli posiada to przy zakupie DVD musisz uważać na wyjścia żeby pokryły się z tym co masz w kinie.No i musisz zakupić odpowiednią łączkę, kabel optyczny, koaxsial lub czincz. Odpisz, cytując
cz58y Napisano 9 stycznia 2007 Napisano 9 stycznia 2007 Cytat Problem leży tu ze kino nie ma możliwości czytania mp3 i divx. Dla tych formatów, wystarczy zwykłe wejście stereo AUX, (jeśli takie jest w Panasonic'u) oraz wyjście STEREO AUDIO OUT w odtwarzaczu i zwykły kabel stereo CHINCH>CHINCH. Odpisz, cytując
Recommended Posts