radekk Napisano 10 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2007 gdy podłączam do mojego wzmacniacza (ca azur 540a) dźwięk z komputera, mam problem z uciążliwym "buczeniem". słychać je praktycznie na "kanałach" przeznaczonych dla wszystkich urządzeń (najmniej przy odsłuchu cd) przy pokrętle głośności ustawionym na godzinę 11 (i głośniej oczywiscie). teoretycznie kabel, którym łączę kartę dźwiękową ze wzmacniaczem jest ekranowany. jak uporać się z tym problemem i co jest jego przyczyną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe992 Napisano 11 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2007 sprawdż czy wszystko dobrze łączy , może to być spowodowane słabym łączem masy lub wymień kabel na lepszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 12 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2007 Cytat teoretycznie kabel, którym łączę kartę dźwiękową ze wzmacniaczem jest ekranowany. jak uporać się z tym problemem i co jest jego przyczyną? Jak jest to cieniutki kabelek , to trzeba wymienić na lepszy, porządny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekk Napisano 16 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2007 jest tak: 1. namierzyłem przyczynę problemu. buczenie pochodzi z gniazda antenowego w tunerze. precyzyjniej: sygnał radiowy mam z kabla (aster). wyjmuję wtyczke kabla z gniazda antenowego, buczenie znika. 2. buczy, kiedy są jednocześnie podłączone radio i komputer. odłączenie któregokolwiek urządzenia (wyjęcie kabla sygnałowego z gniazd wzmacniacza a nie odcięcie zasilania) powoduje zanik buczenia. 3. radio jest zasilane za pośrednictwem zwykłego kabla z płaską wtyczką (bez uziemienia). 4. oczywiście nie ma znaczenia, do których wejść we wzmacniaczu podłączam radio i kompa. buczy zawsze jeśli są jednocześnie włączone. podłączenie każdego z osobna nie powoduje żadnych dodatkowych perturbacji dźwiękowych. i teraz najważniejsze: czy mając powyższe dane, ktoś wie jak ostatecznie uporać się z problemem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davidek00 Napisano 17 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2007 mam ten sam problem;/ mi tez buczy;/ wlasnei zamowilem na allegro bnowy kabelek ktory laczy kompa z wieza... zobaczymy, moze to cos zmieni. ja nie amm tak jak kolega zadnego polaczenia radiowego aster wiec u mnie nie ma mowy o czyms takim;/ nie wiem sam czemu takbuczy ale sie okaze jak przysla new kabelek.. a moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARII Napisano 4 lutego 2007 Udostępnij Napisano 4 lutego 2007 ja mam soboofer i tez mi troche buczy nie wien jak bucznie zligwidowac moze trzeba go wytłumic w takim rasie jest ok Moze zadluga rura do Bas reflex i trzeba go troche skrucic nie wiem ale pomysle nie martcie sie bedzie ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts