Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Czy ktoś z szanownych spotkał się z problemem braku ścieżki audio z dialogami aktorów? Cała oprawa audio jest słyszalna, muzyka, efekty. Nie słychać z żadnej odtwarzanej płyty DVD żadnej ścieżki dialogów, obojętnie jaki język wybiorę. Stało się po to 20 minutach oglądania filmu.

Przetrzepałem instrukcję obsługi, przegrzebałem wszystkie opcje w mikrowieży i nic, nie odtwarza i już. A te same filmy DVD odpalam na kompie i wszystko gra.

Na chwilę obecną jestem przekonany, że yamaszka się po prostu zepsuła. A szkoda, wczoraj przyszła kurierem icon_sad.gif
Napisano
Jeżeli tak czytasz instrukcję jak to forum to nic się nie dziwię, że nie gra.
Napisałeś w temacie odwiedzanym przez ludzi słuchających muzyki w stereo (nazywa się AUDIO STEREO, czyli głos w systemie stereo) - tam dialogi raczej nie są istotne icon_wink.gif
Powyżej jest dział KINO DOMOWE - dla jasności -> dotyczy sprzętu do oglądania filmów i tam bywają ludzie używający amplitunerów KD (nieco pogardzanych przez fanów stereo icon_wink.gif ).
Poza tym - czego wymagać od urządzenia elektronicznego, skoro żywy człowiek błądzi ...
Napisano
Cytat

Napisałeś w temacie odwiedzanym przez ludzi słuchających muzyki w stereo (nazywa się AUDIO STEREO, czyli głos w systemie stereo) - tam dialogi raczej nie są istotne icon_wink.gif
Powyżej jest dział KINO DOMOWE - dla jasności -> dotyczy sprzętu do oglądania filmów i tam bywają ludzie używający amplitunerów KD (nieco pogardzanych przez fanów stereo icon_wink.gif ).
Poza tym - czego wymagać od urządzenia elektronicznego, skoro żywy człowiek błądzi ...

Napisałem w STEREO, bo ta wieża, jest stereo. To nie jest kino domowe. Ok, przepraszam.
Napisano
Cytat

Cytat

Napisałem w STEREO, bo ta wieża, jest stereo. To nie jest kino domowe. Ok, przepraszam.

THES, nie przejmuj się arogancją kolegi Adamc, który woli pokazać komuś, jak to adwersarz jest nierozgarnięty, niż pomóc. Cóż, świadectwo o sobie samym wystawia, nie o Tobie.
Ja też używam Pianocraft'a jako STEREO, nie KD, nie zaglądam do działu KD i chętnie bym "na wszelki wypadek" przeczytał o rozwiązaniu Twojego problemu. (U mnie na razie działa bez zarzutu. icon_smile.gif )
Może ktoś jedna Ci odpowie? icon_smile.gif

Pozdrawiam.
Napisano
Cytat

Witam

Czy ktoś z szanownych spotkał się z problemem braku ścieżki audio z dialogami aktorów? Cała oprawa audio jest słyszalna, muzyka, efekty. Nie słychać z żadnej odtwarzanej płyty DVD żadnej ścieżki dialogów, obojętnie jaki język wybiorę. Stało się po to 20 minutach oglądania filmu.

Przetrzepałem instrukcję obsługi, przegrzebałem wszystkie opcje w mikrowieży i nic, nie odtwarza i już. A te same filmy DVD odpalam na kompie i wszystko gra.

Na chwilę obecną jestem przekonany, że yamaszka się po prostu zepsuła. A szkoda, wczoraj przyszła kurierem icon_sad.gif

Rzeczywiście arogant jestem. Przecież post jasno dotyczy stereo, a ja się czepiam.
Razem z całą swoją arogancją sądzę, że w temacie KINO DOMOWE łatwiej znaleźć odpowiedź na pytanie dotyczące ustawień dialogów przy filmach.
Ja prawie w tamtym temacie nie bywam bo KD nie używam i sądzę, że może zdarzyć się i odwrotnie - znawca ustawień KD nie bywa w dziale stereo mimo częstych wizyt w dziale kino domowe - stąd moja "arogancja".
Napisano
Cytat

THES, nie przejmuj się arogancją kolegi Adamc, który woli pokazać komuś, jak to adwersarz jest nierozgarnięty, niż pomóc. Cóż, świadectwo o sobie samym wystawia, nie o Tobie.
Ja też używam Pianocraft'a jako STEREO, nie KD, nie zaglądam do działu KD i chętnie bym "na wszelki wypadek" przeczytał o rozwiązaniu Twojego problemu. (U mnie na razie działa bez zarzutu. icon_smile.gif )
Może ktoś jedna Ci odpowie? icon_smile.gif

Pozdrawiam.

Na każdym forum znajdzie sie jakiś zadymiarz, sędzia Dred i Bruce wszechmogący icon_wink.gif A nam maluczkim pozostaje bładzić i gromy zbierać icon_razz.gif

Yamaszkę kupiłem w Niemczech, tu też mieszkam. Po kontakcie ze sprzedającym mam wysłać moje STEREO spowrotem. Mi się zdaje, że coś z prockiem DD czy coś. Zobaczymy.
  • 4 months later...
Napisano
Mam dokładnie ten sam problem ze swoją Yamaha 840 słychać wszystkie dzwięki na DVD poza lektorem, nie wiem jak to zmienić. Wieże mam od kilku lat a problem pojawił się od niedawna. Może to kwestia jakiś ustawień. Thes napisz koniecznie co Ci odpowiedzieli...
Jeśli ktokolwiek może mi cośpodpowiedzieć będę wdzięczny.
  • 2 months later...