kosa Napisano 9 listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 listopada 2012 Witam serdecznie i proszę o pomoc:mam amplituner yamaha RX V 671 oraz kolumny Wharfedale Diamond seria 8- przody to 8.4Opisane są na naklejce jako kolumny 6 Ohm natomiast w kkiedyś w Audio czytałem, że powinny być znamionowo nawet 4 Ohm (chyba dobrze pamiętam)Przez jakiś czas grały na ustawieniu w amplitunerze 8 Ohm min natomiast teraz zmieniłem selektor na 6 OhmJak powinno być w tym wypadku ustawione prawidłowo?Na ustawieniu 8 Ohm prawie nie było basu natomiast na ustawieniu 6 Ohm jest go dość duża ilośćPozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 listopada 2012 Ustaw na amplitunerze jako 4omowe.Wtedy spokojnie mogą grać nawet stosunkowo głośno i amplituner nie powinien się przegrzewać.Ustawiając na 8om będzie gorzej dla amplitunera.Poza tym jak słusznie napisałeś - kolumny mają zapewne niższą impedancję niż 6omową.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa Napisano 9 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2012 Wielkie dzięki- strasznie mnie to trapiło:)pozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts