fisiu Napisano 5 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2008 Witam!jestem właścicielem 2 kolumn Mirage FRX 5 po 100W na kanał i amplitunera Technics AX720w pokoju 20m^2 spisują się świetniemam jednak zamiar użądzić impreze w sali ok. 80m^2i tu moje pytanie gdyż nie mam zupełnie pojęcia:CZY TEN SPRZĘT DA RADE DOBRZE NAGŁOŚNIĆ TAKĄ POWIERZCHNIE????z góry dzięki za odpowiedźpzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 5 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2008 Nie radziłbym używać ani amplitunera ani kolumn do nagłaśniania imprezy.Sprzęt ten jest przeznaczony do domu czyli w żadnym wypadku nie nadaje się do ciągłej pracy w pobliżu swojej maksymalnej mocy.Możesz zniszczyć i kolumny i wzmacniacz.Przesterowany wzmacniacz wytwarza zniekształcenia niebezpieczne dla kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 6 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2008 Dokładnie tak jak pisze Audionet. Krótko mówiąc sprzęt tzw. estradowy, kolumny, wzmacniacze charakteryzują się innymi parametrami niż sprzęt domowy a 80 m2 to już kawał powierzchni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts