marianchuana Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Jaki wzmacniacz polecilibyscie pod te kolumienki za kwote powiedzmy 900 zl. wezmy tez pod uwage rynek wtorny. z gory dzieki. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Ja pol roku temu kupilem Denona 700AE na allegro za 1029zl(nowy bez gwar.) z wysylaka i moge stwierdzic ze jak za te pieniadze jest to znakomite urzadzenie dysponujace duza moca potrzebna do napedzenia maloefektywnych usherows520.Warto dolozyc pare zlotych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 11 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 co znaczy "maloefektywnych"? Jak dotad nie spotkalem sie z negatywna opinia jakiegokolwiek internauty zwiazana z tymi kolumnami. opinie profesjonalnych ekspertow tez sa w 100 % pozytwne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Cytat co znaczy "maloefektywnych"? Małoefektywnych znaczy mało skutecznych...Skuteczność - efektywność tę oznacza się w decybelach podając napięcie 2.83V i mierząc w odlogłości 1m poziom dźwięku. Vide efektywność kolumnIm większa skuteczność tym, na chłopski rozum, mniejszą mocą trzeba zasilić kolumny by uzyskać głośne brzmienie!Nijak się ten parametr ma do jakość brzmienia!A tak a propos - jaką efektywność (skuteczność) mają Ushery S - 520??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Znamionowo sa tylko 50 watowe i maja ok 84 db ,sa efektywniejsze monitory ale nalezy pamietac ze te ushery sa bardzo malutkie i dla porownania B&w cm1 za 3kzl maja rowniez 84db. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 12 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2008 Aż nie chce mi się wierzyć, iż te Usherki są tak mało skuteczne... Ale skoro mówisz (piszesz), to wiesz...Dotąd myślałem, iż moje ex - Dynaudio 50 mając skutecznośc na poziomie 86 dB były kolumnami o małej efektywności (do prawidłowego napędzenia potrzebowały pieca, co się zowie)!No i okazało się, że Usherki mogą jeszcze mniej...Marianchuana!W takim razie rozglądaj się za wzmacniaczem o przyzwoitych parametrach mocowych i niezłej wydolności prądowej!Żadnego wzmacniacza Ci nie polecę, gdyż nie miałem okazji posłuchać Usherków i nie znam ich sygnatury brzmieniowej!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 12 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2008 Słuchałem tych Usherów na AS ze wzmakiem lampowym Prima Luna ,który "napędzał" je bez problemu.Kolega ktory ma te kolumny zanim kupił sobie Xindaka 06 miał je podłączone najpierw podjakiś starszy amplituner Onkyo i też grały bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 13 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 Co znaczy o przyzwoitych parametrach mocowych? 50 wat powinno chyba dac rade, jesli to polecana moc przez producenta. Zreszta ciagle nie wiem jakiego wzmacniacza konkretnie, wiec lizcylbym na jakas pomoc w tym temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 13 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 Rozumiem ze posiadasz juz te male ushery to wloz je w plecak i idz do sklepu podlacz sobie pare ampow i po sprawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 13 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 nie mam jeszcze tych usherow, ale jestem juz na nie absolutnie nastawiony i mysle, ze je dzisiaj zamowie. Ale chyba faktycznie poczekam az przyjda i zobacze w sklepie co bedzie najlepiej pasowalo. dzieki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 Jak będa nowe z "pudełka" to najpierw podepni je pod byle co żebysie wygrzały po mają one na poczatku bardzo ostry nieprzyjemny dzwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 13 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 danke viel! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 13 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2008 Dobrze gada niech sie wygrzeja najlepiej ze 30 godzin lub wiecej i nie napalaj sie odrazu posluchaj jak najwiecej pozycji i sam stwerdzisz ktory wzmak za te pieniadze bedzie najkorzystniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 14 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 Hoho zebym ja tylko wiedzial gdzie wygrzac te glosniki i gdzie testowac wzmaki. Trojmiejski "SIR" podupadl kompletnie od momentu gdy internet mu podebral klientow, znam jeszcze ze dwa salony, ale to bardzo specjalistyczne i zadko kiedy ceny spadaja ponizej 1500 za wzmacniacz. A zeby wygrzac kolumny przez 30 godzin to wypadaloby miec cos na wlasny urzytek. No ale dzieki za wskazowki, bede walczyl dalej do upadlego. pozdrawiam. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 Kolumny można podłączyć pod dowolne urządzenie ,które ma terminale głośnikowemoże być nawet TV lub amplituner radiowy.Kolumny posiadaja impedancję 8 ohmową więc nie są dużym obciążeniem dla wzmacniaczaale nie należy przesadzać z głośnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 14 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 a to przydatna wskazowka, nie powiem. dziekuje jeszcze raz za wszelka pomoc. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 mozesz podpiac pod jakas mini wieze nawet a w sklepie nie musisz kupowac wystarczy ze posluchasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts