Barteczek Napisano 14 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2007 Witam.Za około pół bądź rok zamierzam kupić kolumny za wyżej wskazane pieniądze.Prosiłbym o propozycję na dzień dzisiejszy,z tego względu ,że chciałbym się zorientować co jest wart tych 5 tys.Nie ukrywam,że przymierzam się do Triangli Antal Es.Współpracowałby z HK 3480 i HK DVD 27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 14 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2007 ja bym ci proponował JBL studio L890 lub JBL Nothride. godne polecenia też są Dali IKon 6 lub 7 lub Dali Suite 2.8. Zależy też czego słuchasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteczek Napisano 14 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2007 W tym senk,że obecnie posiadam JBL E100 i mam właśnie zamiar je zmienić.Słucham gł.Pop-u ,klasyki i rocku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 15 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2007 jak słuchasz takiej muzyki to dobrze że wybrałeś ampli i odtwarzacz Harmana bo one zostały stworzone do słuchania takiej muzyki. jeśli nie przeszkadza ci nadmiar basu to proponuje Mission'y 35m cena to ok. 2800zl. lub magnaty quantum 507 cena ok 3200zl, ale nie zaskakują za bardzo dzwiękiem. jednak dalej bym obstawał za JBL studio L890. to już konstrukcja 4 drożna... spotkałem sie z wieloma pozytywnymi opiniami na ich temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteczek Napisano 15 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2007 Sądzisz ,że JBL L890 będą lepsze od E100?,w końcu HK i JBL to jedność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2007 L890 napewno bede lepsze ale roznica napewno nie bedzie duza. L890 to kąstrukcja 4 drożna itd. E100 to dobre kolumniska. po co je zmieniasz? jeśli szukasz innego brzmienia (nie koniecznie lepszego) to zmień je na inna marke. te kolumny mieszczą się w podobnym przedziale cenowym więc brzmienie bedzie bardzo podobne... jeśli chcesz je zmienić na lepsze musisz wydać wiecej kasy. bo jak napisałem wyżej, nic lepszego pewnie nie kupisz za tą kase... ewentualnie coś INNEGO i to wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteczek Napisano 17 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2007 Dzięki.Byłem na odsłuchu JBL L880,L890,Dali Ikon 6.Te ostatnie były najlepsze i zamierzam je nabyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 18 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2007 Za pół roku upłynie sześć miesięcy a wtedy być może pojawią się jakieś "nowości" chociaż kolumny które wybrałeś są niezłe w konfiguracji jaką posiadasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteczek Napisano 18 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2007 Myślę,że ciężko będzie zastąpić Ikony 6,tymbardziej,że należą już do wybornej kategorii B.Tylko nasówa mi się pytanie.Wg.prosucenta zalecana moc wzmacniacza to 150 Watt,jeżeli podłącze HK 3480,to nie spowoduje jakiś uszkodzeń? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2007 ja nie wiem jaką specyfikacje ma twój HK ale wątpie żeby coś się stało. może lepiej dołożyć i wziąć Ikon 7 ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteczek Napisano 18 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2007 HK 3480 2x120 Watt,tyle,że przy 8 Omach.Sądzisz.Myślę ,że dołożenie niskotonowca nie będzie mi tak bardzo potrzebne.Ale przy osłuchy Ikonów bardzo mi się podobała góra pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2007 Jeśli to 2x120W spokojnie ci wystarczy. ja wychodzę z założenia ze mocy nigdy za wiele ale jak ikon 7 wygląda? jak marzenie masz możliwość posłuchanie czegoś jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2007 Propozycja do rozważenia: nowa seria Usher-a- V-602 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zidio Napisano 3 lutego 2007 Udostępnij Napisano 3 lutego 2007 Polecam ProAc Studio100.Nie zawiedziesz sie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpacult Napisano 22 lutego 2007 Udostępnij Napisano 22 lutego 2007 Swego czasu na allegro gość sprzedawał kolumny zoller expresion focal. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem tych kolumn i radzę ci zobaczyć na tą aukcję: http://allegro.pl/item168314695_focal_jmla...lectra_926.html Naprawde warto bo mają przepiękny dźwięk i na pewno nie zawiodły nikogo jeszcze:). Ps; ja mam inny model ale to chyba ten sprzedawca handluje takimi kolumnami i mógłbyś z nim pogadać... pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof Napisano 9 marca 2007 Udostępnij Napisano 9 marca 2007 Jestem pierwszy raz na tym form. Jeśli mogę coś zaproponować to proponuję bardzo dobre kolumny głośnikowe austriackeij firmy Vienna Acoustic Mozart Grant. Zestawy te opisywane były w Audio/Video nr 6/2006 roku (mam ten test w pliku pdf i mogę podesłać na prywatnego emaila). Kolumny są 4 ohmowe i wymagają wzmacniacza z dobrym (dużym) zapasem mocowym, chociaż przy mniejszych mocach także grają wspaniale. Zalecana moc wzmacniacz 30-200 W.Te kolumny kosztują w sklepie 6999 zł, ale na Allegro jest gość, któy sprowadza je na zamówienie (ma firmę w Warszawie) - u niego można je kupić już za 5400 zł (+70 koszty dostawy przez kuriera do domu). Do wyboru jest kilka kolorów. Wspomniane kolumny swoim dźwiękim zaskoczyły recenzentów Audio/Video - dośc powiedzieć, że wygrały w teście czytelników wspomnianego miesięcznika na produkt 2007 roku. Poza tym, że oferują wspaniały dźwięk są znakomicie wykonane z dbałością o każdy niemal szczegół. We wspomnianym teście w skali 0-10 osiągnęły nieaml szczyt punktacji. Są to kolumny podłogowe, dość smukłe i wysokie (940 mm wysokości). Zalecałbym zwrócenie uwagi na te kolumny. Ja posiadam do nich zestaw: wzmacniacz + CD Creek EVO z interkonetem VDH The Orhid + kable głośnikowe Kimbera 8 VS. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts