btom Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 listopada 2012 Nie mam wiedzy a chcę kupić gramofon używany.Co wybrać: Technics 1210 MK2 czy Thorens TD 160S MKV z dobrą wkładką?Proszę o poradę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2012 Technics to gramofon idealny dla DJ. Do domu wybrałbym Thorensa .Oczywiście jakość wkładki decyduje o otrzymanym dżwięku więc Thorens z dobrą wkładką pokaże co potrafi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
btom Napisano 1 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Wszystkie informacje które zebrałem też do takiego wyboru skłaniają, tym bardziej że Technics jest bez wkładki ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2012 Posiadam Thorensa TD318 z wkładką Ortofon OMB10. Wkładka przeciętna, ale w swojej cenie daje radę. Podanego przez ciebie Technicsa, miałem w domu niedawno i słuchałem na nim jakiś czas. Mój kolega miał cztery takie gramofony, i miksery Vestaxa. Dwa nadal ma, i używał ich raczej do skreczingu i prowadzenia imprez. Gramofon bardzo dobry. Jednak, ja także do domu wolę Thorensa, podobnie jak napisał audionet. Myślę, że to maszyna z duszą..., klasyczny wygląd i solidne wykonanie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
btom Napisano 1 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2012 ... wygląda że sprawa dosyć oczywista jest.Dzieki za podpowiedzi ... wybieram Thorens'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2012 To dobry wybór, myślę że będziesz zadowolony .Kiedy go kupisz i spędzisz z nim trochę czasu, napisz o wrażeniach.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts