adam.n Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 Witam,nie mam dużego obycia ze sprzętem audio. Znalazłem to forum. Jako znawcy na pewno mi pomożecie, bo niektóre liczby przy parametrach nic mi nie mówią. Chcę kupić zestaw 2.1 do komputera, w cenie do 250zł (+/- 50zł). Mam dwa typy:Creative I-Trigue 3330:Typ zestawu 2.1 Moc głośnika niskotonowego/satelitarnego (RMS) 17 W / 6 W Dolna częstotliwość 40 Hz Górna częstotliwość 20 kHz Wejście analogowe stereo Tak Wejście analogowe wielokanałowe Nie Ekranowanie magnetyczne Tak Informacje dodatkowe Trzy membrany z NeoTitanium dla precyzyjnego zrównoważonego dźwięku. Adaptor RCA Stereo dla konsoli, TV lub DVD. Przejściówka gniazda RCA - wtyk minijack stereo do połączenia konsoli, przewód audio stereo-stereo. Drugi to LOGITECH Z-3e:Ilość głośników 3 (Standard 2.1) Łaczna moc muzyczna zestawu 40 W Moc muzyczna głośników Satelity (2szt.) - każda po 8.5W, Subwoofer - 23W Pasmo przenoszenia 35 - 20000 Hz Odstęp sygnału od szumu >92 dB Wzamacniacz wbudowany w subwoofer Ekran antymagnetyczny Tak Cechy dodatkowe drewniana obudowa subwoofera, Dwukomorowy subwoofer Jest jeszcze jeden zestaw. Od Logitecha, troche droższy od Z-3e:Logitech Z-4eIlość głośników 3 (Standard 2.1) Łaczna moc muzyczna zestawu 40 W Moc muzyczna głośników Satelity (2szt.) - każda po 8.5W, Subwoofer - 23W Pasmo przenoszenia 35 - 20000 Hz Odstęp sygnału od szumu >92 dB Pilot Tak (przewodowy) Wzamacniacz wbudowany w subwoofer Regulacja głośność, tony niskie Ekran antymagnetyczny Tak Cechy dodatkowe drewniana obudowa subwoofera, Dwukomorowy subwoofer Doświadczenie poleca mi Creative'a, ale Logitech jest droższy, więc może być i lepszy. Wiem, że te głośniczki to nic przy waszych zestawach, ale nie chcę wydawać dużo kasy na głośniki, a chciałbym mieć w miarę dobre. Zależy mi na poradach specjalistów . Może macie jakieś inne sprawdzone zestawy 2.1? Albo niedrogie 5.1(o ile to ma sens)? Bądźcie wyrozumiali, będę się sugerował przy zakupie Waszymi opiniami . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 http://www.modecom.pl/product.php?id=501&categoryId=1 w tej cenie co mowisz nawet nie patrz na creativy i logitechy w powyzszym linku jest cos co z nawiazka spelni twoje oczekiwania no i subwoofer jest o wiele lepszy od tego rezonujacego i wyjacego creatiwa rownierz mocowo jest lepiej-nie wierzysz idz do simmtechu i posluchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 14 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 uff.... a myslalem, ze tutaj sie tylko o denonach rozmawia . Na taką pomoc liczyłem. Słyszałem o Modecome'ach, ale nie bylem przekonany co do nich. Chyba jednak nie tylko zasilacze im dobre wychodza ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 Dobry w swojej klasie cenowej, zestaw głośników do komputera model MC-2080. Trochę o tych głośnikach.MC-2080 to zestaw głośnikowy pracujący w systemie 2.1. Posiada dwa głośniki satelitarne, dzięki czemu można cieszyć się wysokiej jakości dźwiękiem stereo, oraz głośnik niskotonowy dedykowany do odtwarzania głębokich basów. Odpowiednie dobranie parametrów wzmacniacza do użytych głośników pozwala uzyskać dźwięk o niespotykanej czystości i mocy. W przeciwieństwie do wielu zestawów głośnikowych dostępnych na rynku, skrzynia głośnika niskotonowego tego zestawu została w całości wykonana z MDFu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 15 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2008 CZ58y skopiowales tekst ze strony mode coma. Nie wiem ile bedzie kosztowal model MC-5050 ale poczekalbym az wyjdzie i sprawdzil(wkrotce w sprzedazy) jesli cena nie bedzie dla ciebie zaporowa to łykaj.Jesli nie to model 2050 za 190 na allegro,Milego sluchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viperlodz Napisano 22 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2008 Zachęcam do kupna: http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1394&lang=plBardzo dobre głośniczki. Do filmów i gier super, muzyka ok (oprócz klasycznej). Najlepiej dokupić do dobrych głośników np. szerokopasmowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 23 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2008 Dzięki wszystkim za propozycje. Kupiłem zestaw MC-5050. Wszystko ładnie wygląda, zewnętrzny wzmacniacz - ciekawa sprawa. Mam tylko taki mały problem z nimi, bowiem piszczą. Z satelitek wydobywa się wysoki ton o średnim natężeniu. Nie wydaje mi się, żeby to była wina dźwiękówki, bo nawet jak wyjmę kabel z karty, to piszczenie wciąż się wydobywa. Macie jakieś pomysły co to może byc? Nie wiem dokładnie w czym tkwi problem, kable wydają się być dobrze podpięte. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2008 Jeżeli nie ma zmian po przełączeniu trybów 5.1 na 2.1, piszczenie jest w dalszym ciągu po odłączeniu kabli sygnałowych od portów wejściowych, to wnioskuję że wzmacniacz jest uszkodzony. Podczas zwiększania siły głosu piszczenie również się nasila, czy jest na stałym poziomie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 24 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Ton się nie zmienia między trybami 5.1 a 2.1. Przy zwiększaniu siły głosu piszczenie się nie nasila, raczej jest zagłuszane przez dźwięk porządany przeze mnie . Jak muzyka leci w miare głośno, to ton nie jest słyszalny, ciężko go odróżnić pośród innych. Ale do 1/3 głośności słychać go wyraźnie. Zwłaszcza, gdy nic nie gra, a sprzęt jest włączony do prądu i w gotowości.Jeszcze dodam, że jak zestaw pochodzi trochę dłużej, to piszczenie się nasila. W sumie podejrzewałem wzmacniacz, ale mam nadzieje, że obędzie się bez wymiany gwarancyjnej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 24 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Cytat Jeszcze dodam, że jak zestaw pochodzi trochę dłużej, to piszczenie się nasila. W sumie podejrzewałem wzmacniacz, ale mam nadzieje, że obędzie się bez wymiany gwarancyjnej... Ja bym się nie zastanawiał i jak jest to wada, a słychać że jest, to wymieniłbym u sprzedawcy na w pełni sprawny model. Głośniki mają grać czysto, bez żadnych dodatkowych efektów dźwiękowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 25 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2008 Okazuje się jeszcze, że jak zestaw dłużej pochodzi, to wysiada jeden kanał (przód-lewy). eh.. będę musiał wszystko spakować i odesłać do serwisu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 7 lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 lutego 2008 Oddasz do serwisu na 2 tyg i problem zniknie.Ja uwarzam ze jest to wina transformatora.Ja w swoich mialem buczenie ale warto poczekac na naprawe.Trzeba poprostu sprawdzac przed kupnem jak sie nie chce oddawac do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Cytat Oddasz do serwisu na 2 tyg i problem zniknie.Ja uwarzam ze jest to wina transformatora.Ja w swoich mialem buczenie ale warto poczekac na naprawe. Głopoty wypisujesz aż miło.Transformator nie ma nic do tego że piszczy w głośnikach. Cytat Trzeba poprostu sprawdzac przed kupnem jak sie nie chce oddawac do serwisu. Trzeba było kupić głośniki lepszego producenta jak LOGITECH. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 9 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 wolę mieć lepsze głośniki wymienione na gwarancji, niż gorsze ale sprawne przy zakupie.glosniki sa juz sprawdzone przez MC i niedlugo wroca do mnie nowe ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Nie no Stanislaw znow sie przypi.....a.Wiem bo posiadam mode comy.Zreszta ,ani ty ani ja nie jestesmy w stanie sprawdzic na odleglosc co sie dzieje i jaka jest tego przyczyna.Jednak to czesta usterka w mode comach wiec powiedzialem.W innym watku o glosnikahc komp. napisalem ze trzeba je sprawdzac przed kupnem.Logitechy 5500 brzmia niezle ale cena jest ile?dwa razy wyzasza?Adam ,zobaczysz ze warto bylo.Za te pieniadze REWELACJA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Cytat Nie no Stanislaw znow sie przypi.....a. Mógłbyś bardziej rozwinąć tę myśl. Bo z tego co widać to jesteś na forum dopiero miesiąc a wszędzie ciebie pełno. Kraczesz na prawo i lewo jaki to jesteś mądry. Nie jest to twoje prywatne forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 10 lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 lutego 2008 Cytat Cytat Nie no Stanislaw znow sie przypi.....a. Mógłbyś bardziej rozwinąć tę myśl. Bo z tego co widać to jesteś na forum dopiero miesiąc a wszędzie ciebie pełno. Kraczesz na prawo i lewo jaki to jesteś mądry. Nie jest to twoje prywatne forum. Twoje tez nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Pewnie że to nie jest moje forum. Przynajmiej nie wymądrzam się jak ty i nie krytykuję nikogo za to, że czyjaś wiedza na tematy audio jest na niższym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Jak głośniki po naprawie.Też przydałby mi się taki zestaw do kompa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Cytat Pewnie że to nie jest moje forum. Przynajmiej nie wymądrzam się jak ty i nie krytykuję nikogo za to, że czyjaś wiedza na tematy audio jest na niższym poziomie. Wlasnie zaczoles. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Cytat Wlasnie zaczoles. Dopiero sie nieudolnie ucze od ciebie na tobie, miszczu gawronie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.n Napisano 16 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2008 Nie kłócić mi się tutej! A głośników dalej nie ma... zadzwonie tam w przyszłym tygodniu i ich pogonie trochę. W chwili obecnej leżą w serwisie ModeCom. Zastanawiałem się też nad w miare niedrogą dźwiękówką. Tak do 150-200 zł. Lepsza bedzię jakaś Audigy 4, czy raczej poszukać wśród X-Fi? Macie jakies doświadczenia z obiema rodzinami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Mam karte X-Fi dokładnie taką jak na tej aukcjihttp://www.allegro.pl/item315459857_creati...gwarancja_.htmli spisuje się bez zarzutów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts