Lucek #1 Napisano 10 grudnia 2012 Witam jakie kino domowe wybrać do 4,5 tys. złA dokładnieAmplituner +KolumnyZastanawiałem się nad kolumnami Dali Concept 6 i do tego jakiś sub lub jakieś JBL.Oglądam dużo filmów telewizja ale również słucham muzyki są to rózne style od bluesa do metalu po spokojne dołujące piosenki Proszę o pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #2 Napisano 10 grudnia 2012 Brakuje informacji jak duży masz pokój.Wolisz dźwięk łagodniejszy czy wyostrzony na górze ? Basu więcej - mniej ?Muzyka różna, standardowa odpowiedź Napisz jednak jakiej najczęściej słuchasz."Jakieś JBL" bym z miejsca odrzucił... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lucek #3 Napisano 10 grudnia 2012 Dzwiek wole taki lagodnieszy. Basu ja wiem lubie dobry bas gdy ogladam filmy. pokoj mam okolo 20 metrow kwadratowychNajczesciej slucham muzyki z udzialem gitar akustycznych lub elektrycznych Slucham Metallice, Trivium, Perfect, ONA itp Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #4 Napisano 10 grudnia 2012 No to już wiadomo czego mniej więcej szukać. Dali odrzuciłbym w takim przypadku. Budżet mimo wszystko wymusza ograniczenia.Obejrzyj kolumny z serii Taga Platinum v2 (F 80 i F 100) ewentualnie Monitor Audio MR6, choć tutaj przekroczysz budżet i nie wiem czy warto w stosunku do Tag przy tych preferencjach.Przy filmach efektami zajmie się subwoofer. Sam zestaw 5.0 nie sprawdzi się. Subwoofer musi być i koniec, można kupić tańszy, na większym przetworniku, nie musi grać dobrze w muzyce (zresztą budżet nie ten)Amplituner - jeśli zależy Ci na bajerach to nowy Harman 170 sprawdzi się w takiej muzyce. Ewentualnie starszy Harman bez bajerów. Dźwięk nasycony i z "masą", ewentualnie możesz się szarpnąć na Denona 2113. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lucek #5 Napisano 10 grudnia 2012 budżet mógłbym troszke zwiekszyc możesz i powiedziec czy te dali sa bardzo dobre ? mozesz mi podac do jakiegos zestawu z subem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #6 Napisano 10 grudnia 2012 Te Dali nie są lepsze od Tagi Platinum ani MR6, a już z pewnością nie przy tego typu muzyce. Spokojne brzmienie "bez pazura", ze słabym basem. Do głównie delikatniejszej muzyki OK a nawet całkiem dobrze, ale nic poza tym. Są jednak dość tanie, więc nie ma co narzekać na ich jakość za te pieniądze. Mimo wszystko możesz kupić lepsze bo się z takimi zmieścisz.Przykład zestawu z subwooferem:http://polpak.com.pl/produkt/6166/ZESTAW__...TINUM_v.2_SW-10możesz zaoszczędzić biorąc subwoofer z niższej serii nphttp://polpak.com.pl/produkt/6687/ZESTAW_K....3_+_TSW-90_v.2W ten sposób trzeba kombinować. Subwoofer ma za zadanie tylko wstrząsnąć dobrze przy filmie, w muzyce to kolumny zrobią całą robotę, dlatego na nich nie można oszczędzać (zwłaszcza na frontach). Amplituner - mocne wskazanie na markę Harman Kardon z uwagi na to że muzyka cięższa, a amplitunery do kina mają tendencję do chudego brzmienia i przejaskrawionego na górze. Jak chcesz zaoszczędzić to ewentualnie zamiast np Harmana możesz wybrać Denona 1713, ale to w ostateczności. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach