zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Fajnie, że już się rozumiemy... nareszcie . Jak opisał Ci wnikliwie F1angel, już powinieneś mieć jasność w temacie mocy i jakości kolumn. Te Dali, to solidna marka i będziesz zadowolony, jeśli byś je kupił oczywiście. Dobrze w sumie, że miałeś te kiepskie Sony. Kiedy kupisz dobre kolumny i posłuchasz jak grają, zrozumiesz dokładnie o czym mówiliśmy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Czyli z tych 7 propozycji, które podaliście to pod moje wymagania DALI będą najlepsze ? A i co z moim wzmacniaczem ? Da sobie spokojnie radę ? Bezpiecznie i lajtowo będzie ? Nic sie nie popali nawet jak będe ostro cisnął te kolumny ? Pioneer A-333 410W przypominam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Powiem tak. Gdyby to były kolumny dla mnie, zastanowiłbym się (z moich typów) nad Dali i Quadral. Z propozycji F1angela, Mission i te Jpw (bardzo ciekawe).O wzmacniacz się nie martw, będzie dobrze .I pamiętaj, że zawsze możesz napisać i zapytać o kolumny sprzedającego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Bez obrazy ale wyglądu takiego missiona czy quadrala nie przeżyje Chyba się na Dali zdecyduje mam nadzieję, że się nie zawiode. A jeszcze takie małe pytanie offtopowe, czy kolumna może stać na wzmacniaczu ? Bo taki ciepły troche jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 A to kolumna ma go schłodzić ?W jakim celu chcesz stawiać kolumnę na wzmacniaczu ? Nie polecam, to bez sensu. Kolumny powinieneś sobie rozstawić tak, abyś był po środku, podczas odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Tak mam rozstawione: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Rozumiem. Posłuchaj, a masz trochę więcej miejsca z boku biurka ?Jaka jet odległość od ściany przed Tobą, a do ściany za Tobą ?Takie kolumny, powinny stać na standach. Jeśli nie ma takiej możliwości, to na biurku, na jakichś podkładkach. Ale wzmacniacz, to nie jest dobre rozwiązanie. Stawiając na nim kolumnę, obciążasz go niedostatecznym chłodzeniem. Może nie tymi Sony, ale Dali, będą większe i cięższe. Po drugie, wypadałoby je rozstawić dalej od siebie i od ściany (choć 20 cm), dla lepszego efektu. Typ obudowy tych Dali to bass-reflex, czyli mówiąc najprościej otwarte. Masz fart, że te mają otwory z przodu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Od ściany do mnie jest około 80cm. a tutaj masz całe biurko: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 No to pięknie, czyli miejsce po bokach jest, tak ? Możesz postawić te nowe kolumny na standach, tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Standach czyli coś takiego na czym stoi prawy Sony ? ;d Tak jest miejsce, postawił bym jeszcze jedną kolumne spokojnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 , nie do końca. Mówię o czymś takim :http://allegro.pl/podstawki-stojaki-standy...2798056261.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 nie no chyba rAczej bez tego sie obejdzie ;p postawie sobie na rogach biurka i git Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Cześć.Nie musisz kupować ich teraz, ale kiedy wpadnie Ci trochę kasy to będziesz wiedział jak ją zainwestować. Lepiej się zbiera, jak wiesz na co .Takie podstawy pozwolą kolumnom ,,rozwinąć skrzydła,, zobaczysz jak grają w pełni swoich możliwości. Warto się zastanowić, jak masz miejsce. Kolejny atut, to wygląd, prezentacja. Kolumny nabierają uroku, na takiej podstawie, wydają się agresywniejsze.Jak pisałem wcześniej, wzmacniacz masz niezły. Jeśli zdecydujesz się na kupno Dali, masz już dobre kolumny. Twój zestaw zaczyna nabierać smaku, a czerpać przyjemność z muzyki..., to jest najlepsze. Będzie się można też czym pochwalić, jak wpadną znajomi .Dodam jeszcze, że można takie zrobić, lub kupić używane dużo taniej. Można też wykorzystać coś, co może posłużyć za takie standy, na jakiś czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Ok, dzięki biore je dam znać jak dojdą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Jeszcze takie np. http://tablica.pl/oferta/standy-do-kolumn-...lsk-IDpQTz.htmlwyglądają na robione, ale dość solidne i cena rozsądna.To co kupujesz, które wybierasz ? Rozumiem, że mówisz o kolumnach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Tak, Dali 102 chyba wezme Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Chociaż sam nie wiem czy te : http://allegro.pl/kolumny-magnat-all-ribbo...2848316770.html nie były by lepsze od Dali ? (oczywiscie nie chodzi mi o wyglad ;d) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Jak masz rozterkę pomiędzy Dali i tymi Magnatami, to weź Dali. Kup do tego dobre kabelki, bo pewnie w tych Sony, to kabelki jak grubsze nici. A jak kolumny stawiasz na biurku ,to jest taka masa kejąca, którą polecał F1angel. Nie pamiętam jak się nazywa. Poszukam, chyba, że wcześniej się F1angel zjawi, to podpowie. Robisz z niej kuleczki, jak z plasteliny i podkładasz pod kolumny, jak stopki. Łatwo się usuwa, a ma dobre właściwości klejące i izolacyjne. Tak to zapamiętałem, kiedy czytałem tamten temat. Warto zastosować.A co z tą licytacją ?http://allegro.pl/kolumny-pioneer-cs-7030-...2858901558.htmlNadal wygrywasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Dobre czyli jakie ? ;D Bo u siebie w sklepie audio mam bardzo nie miłego Pana i bede musiał mu wszystko powiedzieć szczegółowo ;d A po co mam przyklejać kolumny do biurka ? Aż takie maja "walnięcie", że będą podskakiwać ? xd A prośbe o wycofanie licytacji wysylalem juz dwa razy.. -,- Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Taki jest dobry, kup z 6 m, podziel na pół i gotowe :http://allegro.pl/alphard-da-vinci-2x2-5-m...2868917735.html [ Alphard Da Vinci 2x2,5 mm Kabel Głośnikowy SL-8 FV ]A kolumny jak zamocujesz, to raz, będą stabilnie trzymały się w jednym miejscu (nie będą podskakiwać bez klejenia, ale będą przesuwać się po biurku). A dwa, są odizolowane, od powierzchni biurka, przez co zagrają lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Cytat (nie będą podskakiwać bez klejenia, ale będą przesuwać się po biurku) ooo k***a ;D juz czuje ta moc Czyli mam kupić kabel a grubośći 2.5mm ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Hehehe, podskakiwać nie będą, ale gwarantuję Ci, że jeżeli postawisz je na biurku bez niczego, to będą zmieniać pozycję przy mocniejszym graniu.Ja miałem jakiś czas temu małe podstawkowe kolumny, stały na komodzie. Nie kupiłem standów i nie kleiłem, bo wiedziałem, że długo u mnie nie zabawią. Miałem, natomiast, podkładki ze specjalnej gąbki, na których stały odsłuchy studyjne. W sumie, to możesz kupić coś takiego. Bardzo fajnie wygląda, spełnia tą samą rolę. Zainteresowany ?P.S.Ja miałem takie podstawki : Wymiary (wys. x szer. x gł.): 39 x 24 x 23 (cm), waga ok. 8 kg / szt.Tak, kable 2x2.5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Zajebiste kolumny miales ;p A te gąbki to gdzie one ? Bo jakos nie moge zauwazyc ;d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Witam.Nie wrzucałem, bo nie wiedziałem, czy będziesz zainteresowany. Ale już pokazuję jak to wygląda, mianowicie :http://www.thomann.de/pl/the_takustik_isopad_7.htmBędą pasowały wymiarami pod Dali, polecam, też kupowałem z tej strony, sporo, sprawdzona. Mam identyczne tylko mniejsze.Stawiasz na tym kolumnę i nie drgnie, a izolacja spora, pomyśl nad tym . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 16 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Troche kosztuje ;p Jeszcze zobacze jak to będzie jak dali dojdą i wtedy pomyśle może sam coś zrobie ;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts