Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
proszę o pomoc, poszukuję odpowiedniego modelu PC dla mnie. Mój budżet maks! do 1400 zł (a raczej do około 350 euro, bo mieszkam w Niemczech i tam też chcę kupić sprzęt). Salon ma około 18m2 (dokładnie: długość 3,9m x szerokość 4,6m), telewizor i miejsce, gdzie chciałbym trzymać sprzęt (kolumny oczywiście na "podstawkach") jest przy scianie, która ma 4,6m, sofa stoi w odległości około 2,4m (jeżeli to jest ważne), w pokoi oprócz sofy komodę, rtv-kę pod tv, mały stolik przed sofą i dwie pułki na ścianie.
To co muszę mieć koniecznie w sprzęcie:
-HDMI
-napęd DVD (koniecznie cichy!)
-wejście USB

Będę słuchał głównie muzyki (w 75%), czasami obejrzy się jakiś filmik (na DVD), sprzęt będzie podłączony również do tv (czasami do laptopa).

Dwóch moich kolegów ma PC 840-stki i jestem zafascynowany, tym co potrafi ten sprzęt (niestety cena przekracza te 100 euro, bo PC 840 kosztuje tutaj 450 euro). Także może coś mniej więcej w tym kierunku, ale trochę taniej?
Dodam, że nie jestem audiofilem, ale moje wymagania też nie są na bardzo niskim poziomie.

Z góry dzięki za podowiedzi.
W załączniku prowizoryczny plan pokoju (proszę również o pomoc z postawieniem głośników).

DSC01446.jpg

Napisano
Coś nawet więcej niż mniej w tym kierunku, to MCR-840 z drugiej ręki. I będzie dużo taniej.
Co do ustawienia kolumn, akustyki, niedawno było o tym dość szczegółowo w którymś wątku. Poszukaj.