casa Napisano 19 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2007 Witam!! Nabylem ostatnio kolumny: Tonsil Focus II Moc znamionowa W 110 moc maximum W 240 pasmo 35-20000 Hz efektywność 88 dB Chcialbym prosic o pomoc w doborze dobrego wzmacniacza do nich (jakiej firmy, o jakiej mocy itp.. ) Planowalem zakup za ok 600zl ale jesli bedzie trzeba moge wydac wiecej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe992 Napisano 20 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2007 Za tak niewielką sume pieniędzy musisz poszukać wzmacniacza na rynku wturnym , a jaki? poczytaj recenzje w fachowych czasopismach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casa Napisano 20 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia 2007 Tak, zgadza sie myslalem raczej o uzywanym.. Co myslicie o DENON PMA 500?? za 700zl moge kupic nowego ale wydaje mi sie ze bedzie za slaby.. Z uzywanych.. PMA 860 ?? Bardzo prosze o pomoc gdyz jestem zielony w tych sprawach.. Chcialbym miec po prostu zaajebisty dzwiek. Jaki wzmacniacz do 1000zl?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casa Napisano 21 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2007 Witam ponownie!! Mam na oku wzmacniacz: Denon PMA-725R: -moc 2x80W(8ohm) -source direct Moje kolumny: -moc znamionowa W 110 -moc maximum W 240 Czy to polaczenie bedzie dobre?? A co powiecie o tym: http://www.allegro.pl/item157945330_pionee...sam_zobacz.html http://www.allegro.pl/item158226429_yamaha...acz_stereo.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 21 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2007 co do tych denonów... ja mam starego denona i kolumny tonsila... troche nie bardzo to gra. ja wolałbym jakieś sony albo yamahe... a jeśli chodzi omoc to wystarczy ci spokojnie do feniksów 2x60W znamionowej. jeśli zdobędziesz mocniejszy to nie odkręcaj za bardzo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2007 Do tych kolumn wystarczy Yamaha AX470 i będzie grało dobrze. Pioneer jest za mocny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts