Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
chciałbym zakupić (do amplitunera Harman Kardon avr 260 i kolumn q acoustic 2050) odtwarzacz cd albo bluray. Problem polega na tym, czy kupić cd player i adtwarzacz blu ray czy tylko blu ray, który czytałby mi płyty do stereo. Chce mieć możliwośc odtwarzania cd i filmów. Da się połączyć blu ray aby nie stracić na jakości dźwieku przy słuchaniu muzyki?
Napisano
Witaj,
zakup tylko odtwarzacza Blu-Ray poza oczywistą kwestią oszczędności finansowych, niestety zazwyczaj (poza kilkoma wyjątkami) wiąże się z ograniczeniami w jakości dźwięku, odtwarzanego z płyt CD. Rozwiązaniem jest zakup drugiego urządzenia - odtwarzacza CD lub zakup zewnętrznego przetwornika cyfrowo/analogowego. Moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem jest zakup zewnętrznego przetwornika. Przykładowo jeśli zamierzasz zakupić odtwarzacz Blu-Ray Harman Kardon BDT30 oraz drugi odtwarzacz CD, zwróć uwagę na np. przetwornik Beresford TC-7530 który łączysz pomiędzy odtwarzaczem a amplitunerem. Przy cenie przetwornika około 1000 zł. uzyskasz jakość brzmienia porównywalną z odtwarzaczem za 1.5 - 2.0 tys. zł.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania,

w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.
Napisano
Połączyć sie da.
Są BD, które dobrze grają CD i jeśli miejsca lub funduszy brak to trzeba pójść na kompromis.
Najmniej strat jeśli chodzi o stereo będzie po podłączeniu przez wyjscie analogowe RCA, oczywiście jeśli blu ray będzie dobrej jakości i będzie miał lepszy przetwornik analogowo-cyfrowy od ampli. ja po zmianie z coxiala na interconect doznałem szoku a pózniej porównywałem hdmi/analog - analog był lepszy.