jan_niezbedny Napisano 25 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2008 Witam!Szykuję się do wymienienia moich logitechów na sprzęt trochę bardziej życiowy. Potrzebuję dwóch, stosunkowo niedużych kolumienek (tak, aby weszły na biurko obok monitora). Chciałbym żebyście mi coś doradzili.. Zaznaczam że nie jestem audiofilem. Chcę tylko przyjemnie i czysto grającego zestawu, ale raczej szerokim łukiem omijam firmy typu Philips czy LG..Moje preferencje muzyczne: rock, gothic rock, jazz, smooth jazz, chillout(więcej tutaj: http://www.wroclaw.mm.pl/~mruranski/my_music.txt )Znalazłem kolumny ELAC BS 52, ale nic na ich temat nie wiemJednocześnie bardzo proszę o radę, jak najlepiej wypuścić dźwięk z kompa do wzmacniacza.Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszf Napisano 25 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2008 Jeśli już chcesz iść tą drogą to chyba najlepiej kupić używany wzmacniacz stereo i 2 kolumny podłączysz to kablem mini-jack/2 * cinch. Poszukaj na allegro często się zdarza że ktoś sprzedaje wzmacniacz + 2 monitory. Jak coś znajdziesz to rzuć na forum spróbuję coś doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fałek Napisano 25 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2008 W tej cenie to wydaje mi się że najlepiej będzie jak poszukasz czegoś używanego ja bym rozglądną się za rotelem lub denon no może jeszcze Nad. Daj znać jak coś znajdziesz. pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek Napisano 30 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2008 Możesz rozważyć np. wzmacniacz AKAI AM-55 + CD-55 w cenie 550 złhttp://www.allegro.pl/item303992956_rewela..._55_gratis.htmlMożesz też poszukać innych zestawów np. na Allegro, kupując dopasowane do siebie 2 klocki masz gwarancję że zagrają ze sobą dobrze i dodatkowo zaoszczędzisz na kosztach przesyłki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 30 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2008 Myślę że Elac to będzie niezły wybór.Nie słyszałem jeszcze źle grających kolumn tej firmy.choć przyznam się że słuchałem tylko wyższych modeli.Mam nadzieję że miałeś okazję ich posłuchać.To Twoje uszy mają zdecydować czy kolumna jest dobra dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts