Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Szykuję się do wymienienia moich logitechów na sprzęt trochę bardziej życiowy. Potrzebuję dwóch, stosunkowo niedużych kolumienek (tak, aby weszły na biurko obok monitora). Chciałbym żebyście mi coś doradzili.. Zaznaczam że nie jestem audiofilem. Chcę tylko przyjemnie i czysto grającego zestawu, ale raczej szerokim łukiem omijam firmy typu Philips czy LG..

Moje preferencje muzyczne: rock, gothic rock, jazz, smooth jazz, chillout
(więcej tutaj: http://www.wroclaw.mm.pl/~mruranski/my_music.txt )

Znalazłem kolumny ELAC BS 52, ale nic na ich temat nie wiem

Jednocześnie bardzo proszę o radę, jak najlepiej wypuścić dźwięk z kompa do wzmacniacza.

Z góry dziękuję.
Napisano
Jeśli już chcesz iść tą drogą to chyba najlepiej kupić używany wzmacniacz stereo i 2 kolumny podłączysz to kablem mini-jack/2 * cinch. Poszukaj na allegro często się zdarza że ktoś sprzedaje wzmacniacz + 2 monitory. Jak coś znajdziesz to rzuć na forum spróbuję coś doradzić.
Napisano
Myślę że Elac to będzie niezły wybór.Nie słyszałem jeszcze źle grających kolumn tej firmy.choć przyznam się że słuchałem tylko wyższych modeli.Mam nadzieję że miałeś okazję ich posłuchać.To Twoje uszy mają zdecydować czy kolumna jest dobra dla Ciebie.