LCQ Napisano 29 marca 2013 Udostępnij Napisano 29 marca 2013 Witajcie,proszę o doradzenie sprzętu głośnikowgo do muzyki/filmów w cenie 500-1000 zł. Stawiam do dobry głeboki bass, wyważone średnie tony i wysoki bardzo czysty dźwięk. Obecnie posiadam Genius 4000 i Audiotrak MAYA U5 i jest przyjemienie, ale do dobrego brzmienia brakuje. Liczę na Waszą pomoc w wytypowaniu dobrego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 30 marca 2013 Udostępnij Napisano 30 marca 2013 Do komputera czy wzmacniacza? Z komputerowych to pewnie Microlab Solo 6c albo 7c. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 17 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 Cześć,sorry że dopiero po takim czasie odpowiadam. Dzisiaj doszły Solo7c, obecnie staram się je "wygrzać" . Głośniki póki co grają ładnie, ale brakuje jednak basu. Zamontowałem sub od Geniusów, daje rady, ale nie ta półka. Potrzebny mi dobry subwooffer w cenie do ok 600 zł który zgra się ładnie z tym sprzętem. Co możecie mi polecić???dane techniczne Solo7C:http://microlab.com/?r=Systemystereo&st=full&id=131Jutro i pojutrze mam czas by poszukać wybranego przez Was sprzętu i zakupić. Proszę o w miarę szybką odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Microlab Solo7c mają bardzo dobry bas. Miałem kiedyś Solo6c i też tragedii nie było.Jednakże zintegrowana karta dźwiękowa to się nadaje do kolumienek za 50pln.Nic dziwnego że basu dużego nie masz. 1. te kolumny zaczynają fajniej grać po 30h grania 2. potrzebują o wiele lepszej karty która da im kopa.Zainteresuj się Audiotrak Prodigy Cube lub Nostromo 4 oparte na chipie Wolfsona.Druga sprawa.. sub do muzyki to lamerstwo. Chyba że ma się kino domowe z satelitek to wtedy nie ma wyjścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Ja bym zaczął od próby mierzenia głośników i ich equalizacji...Napisz jakich używasz programów do odtwarzania muzyki i filmów? Masz jakiś mikrofon w domu (choćby komputerowy)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 18 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Cytat Microlab Solo7c mają bardzo dobry bas. Miałem kiedyś Solo6c i też tragedii nie było.Jednakże zintegrowana karta dźwiękowa to się nadaje do kolumienek za 50pln.Nic dziwnego że basu dużego nie masz. 1. te kolumny zaczynają fajniej grać po 30h grania 2. potrzebują o wiele lepszej karty która da im kopa.Zainteresuj się Audiotrak Prodigy Cube lub Nostromo 4 oparte na chipie Wolfsona.Druga sprawa.. sub do muzyki to lamerstwo. Chyba że ma się kino domowe z satelitek to wtedy nie ma wyjścia. 1.zgadza się z na razie wysłuchałem z 12h i jest lepiej2. Maya U5 jest za słaba?? kurcze dopiero co ją kupiłem może ktoś chętny na zakup to PW , powyższe karty są warte dopłaty? czy lepiej kupić jeszcze coś lepszego ??3. Suba będę używał kiedy zabranie basu... więc możesz coś dodatkowo zaproponować co zagra ładnie z Solo? Cytat Ja bym zaczął od próby mierzenia głośników i ich equalizacji...Napisz jakich używasz programów do odtwarzania muzyki i filmów? Masz jakiś mikrofon w domu (choćby komputerowy)? Może zacznijmy od początku, nie mam doświadczenia w nagłośnieniu. Co polecasz zainstalować by było na odpowiednim poziomie. Mikrofonu nie mam, ale mogę zakupić jak jest sens Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Może ktoś znajomy ma amplituner kina z fukcją autokalibracji Audyssey lub podobną. Tam są zawsze dołączone mikrofony, które można wykorzystać. Na allegro jest teraz taki jeden, ale za 90zł, więc nie wiem czy to jest warte...Co do samej procedury, to masz mikrofon, ściągasz darmowy program Room EQ Wizard, robisz kalibrację karty dźwiękowej, pomiar i masz podłoże do stworzenia ustawień korektora dla Twojego systemu, które pozwolą wyrównać pasmo i rozciągnąć bas w dół. Efekt może być zadziwiający... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 18 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 (edytowany) ok postaram się zakupić mikrofonpowiedzcie mi czy opłaca się rzeczywiście zamówić kartę muzyczną Audiotrak Cube w porównaniu do U5?? róznica będzie znacząca??? Edytowano 9 maja 2013 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2013 Nie ma co szaleć, moim zdaniem do SOLO 7C U5 zupełnie wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 19 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2013 Celdur mógłbyś napisać, jaka różnica będzie na Cube w stosunku do Maya? piszę o efekcie jaki uda się zyskać na Solo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2013 Prodigy Cube jest zdecydowanie lepszy od Maya głównie ze względu właśnie na Wolfson'aJakbyś natomiast miał nadwyżkę gotówki i możesz dołożyć 200pln to wtedy -> http://allegro.pl/dac-nostromo-4-i3174011007.htmlEwentualnie można się jeszcze zainteresować -> http://allegro.pl/dac-unostromo-i3161787680.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 19 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2013 (edytowany) dobra kolego, ale jak wpłynie na dźwięk Wolfson? i czy warto dokładać do Nostromo. Możesz konkretami? jestem skłonny wydać te 6 stówek, ale muszę wiedzieć że jest to warte tej ceny... możesz trochę opisać co te karty wnoszą, bo za mało konkretów Edytowano 9 maja 2013 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 Wolfson znacznie wpływa na wszystkie tony. Są fajne, czyste i soczyste. Ogóle dźwięk robi się bardziej wyraźny i szczegółowy.Osobiście gdybym miał 600pln to wziąłbym Nostromo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 No chwila, my tu rozmawiamy o odsłuchach na SOLO 7C! To jest wywalanie kasy w błoto, Maya U5 nie kaleczyłaby droższego sprzętu. Dla mnie pomysł bez sensu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 Z głośników PC do słuchania muzyki Solo7c z porządną kartą na Wolfsonie to najlepszy wybór w tych cenachNikt tu nie pisał że oczekuje niewiadomo jakich audiofilskich odczuć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 Cytat z porządną kartą na Wolfsonie To może Samsung Galaxy S starczy skoro ten Wolfson takie cuda robi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2013 Jak nie masz niczego mądrego do napisania w temacie to najlepiej w ogóle się nie udzielaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2013 O, sory, ale tak piszesz, że tyle można wywnioskować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F4lkon Napisano 7 maja 2013 Udostępnij Napisano 7 maja 2013 Witam, podczepie sie pod temat, jakię głośniki polecicie do Asus Xonar Essence ST ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 8 maja 2013 Udostępnij Napisano 8 maja 2013 Jeśli to mają być głośniki aktywne do PC bez konieczności kupna wzmacniacza to oczywistym jestże Microlab Solo7c. Karta trochę nieopłacalna. Są zewnętrzne grające lepiej i za mniejsze $np. http://allegro.pl/dac-nostromo-4-i3209870202.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts