axo Napisano 2 maja 2013 Udostępnij Napisano 2 maja 2013 Witam.Potrzebuje porady co wybrac do 600 zl.najlepiej z allegro.Szukam pierwszego gramofonu, ktory da mi czysty dzwiek i pokaze/przedstawi na czym polega magia czarnej plyty.Moze byc uzywany.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axo Napisano 5 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2013 Rozumiem, ze brak osob posiadajacych gramofony.Nikt nie potrafi poradzic na co patrzec przy wyborze ani czym sie kierowac?W takim razie prosze o zamkniecie tematu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 maja 2013 Udostępnij Napisano 19 maja 2013 Co to znaczy "komplet"?Masz już jakiś sprzęt, pod który podłączysz ten gramofon?Jeżeli nie, to musisz kupić od razu zestaw gramofon+wzmacniacz (albo amplituner) + kolumny.Jeżeli to będzie pierwszy gramofon, to warto go kupić od osoby, która go prawidłowo wyregulowała (jest co najmniej kilku takich "magików" na allegro czy forach stereo) i da Ci gwarancję oraz odpowie na Twoje wątpliwości.Przy zakupie kieruj się:bdb stanem gramofonugwarancją uruchomieniowąlokalizacją niedaleko Ciebie - by była możliwość sprawdzenia i posłuchania sprzętusprawną wkładką i najlepiej nową lub prawie nową igłąkupuj firmowy sprzęt, a nie wynalazkiPoza tym jest bardzo duży wybór gramofonów na allegro... i można wybierać do woli.Poo warunkiem, że wiesz czego szukasz!PozdrawiamPS. Skoro tak lakonicznie napisałeś swój temat, to nie dziw się brakiem odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axo Napisano 20 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2013 Gramofon zakupiony.Potrzebowalem jakiejkolwiek rady, gdyz nie mialem pojecia "co je co" i "jak to ugryzc".Kupilem itt 8010B.Jak na swoje lata swietnie wyglada,bardzo dobrze chodzi, brak wiekszych wad.Wkladka nie jest wysokich lotow bo poranczowa audio technica 95E ale w calkiem dobrym stanie wiec na niej pogram i naucze sie jak sie ze sprzetem obchodzic.Podlaczony jest do phono w amplitunerze yamaha, wiem wiem ze to nie to samo jak nie ma przedwzmacniacza i wzmaka stereo ale na razie musi byc.Gra pieknie, ma swietna dynamike i separacje instrumentow .... Dire straits wbil mnie w fotel. Szkoda tylko ze takie ogromne bylo zainteresowanie tematem, akurat wtedy potrzebowalem pomocy w wyborze .....niemniej jednak dzieki za zainteresowanie Roro. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts