Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.Potrzebuje porady co wybrac do 600 zl.najlepiej z allegro.
Szukam pierwszego gramofonu, ktory da mi czysty dzwiek i pokaze/przedstawi na czym polega magia czarnej plyty.Moze byc uzywany.

Pozdrawiam.
Napisano
Rozumiem, ze brak osob posiadajacych gramofony.Nikt nie potrafi poradzic na co patrzec przy wyborze ani czym sie kierowac?

W takim razie prosze o zamkniecie tematu .
  • 2 weeks later...
Napisano
Co to znaczy "komplet"?
Masz już jakiś sprzęt, pod który podłączysz ten gramofon?
Jeżeli nie, to musisz kupić od razu zestaw gramofon+wzmacniacz (albo amplituner) + kolumny.

Jeżeli to będzie pierwszy gramofon, to warto go kupić od osoby, która go prawidłowo wyregulowała (jest co najmniej kilku takich "magików" na allegro czy forach stereo) i da Ci gwarancję oraz odpowie na Twoje wątpliwości.

Przy zakupie kieruj się:
bdb stanem gramofonu
gwarancją uruchomieniową
lokalizacją niedaleko Ciebie - by była możliwość sprawdzenia i posłuchania sprzętu
sprawną wkładką i najlepiej nową lub prawie nową igłą
kupuj firmowy sprzęt, a nie wynalazki

Poza tym jest bardzo duży wybór gramofonów na allegro... i można wybierać do woli.
Poo warunkiem, że wiesz czego szukasz!

Pozdrawiam
PS. Skoro tak lakonicznie napisałeś swój temat, to nie dziw się brakiem odpowiedzi icon_rolleyes.gif
Napisano
Gramofon zakupiony.Potrzebowalem jakiejkolwiek rady, gdyz nie mialem pojecia "co je co" i "jak to ugryzc".Kupilem itt 8010B.Jak na swoje lata swietnie wyglada,bardzo dobrze chodzi, brak wiekszych wad.Wkladka nie jest wysokich lotow bo poranczowa audio technica 95E ale w calkiem dobrym stanie wiec na niej pogram i naucze sie jak sie ze sprzetem obchodzic.Podlaczony jest do phono w amplitunerze yamaha, wiem wiem ze to nie to samo jak nie ma przedwzmacniacza i wzmaka stereo ale na razie musi byc.Gra pieknie, ma swietna dynamike i separacje instrumentow .... Dire straits wbil mnie w fotel. Szkoda tylko ze takie ogromne bylo zainteresowanie tematem, akurat wtedy potrzebowalem pomocy w wyborze .....niemniej jednak dzieki za zainteresowanie Roro. icon_wink.gif

Pozdrawiam.