don Napisano 18 maja 2013 Napisano 18 maja 2013 Cytat Nie wzruszają mnie też opinie, że Kappa 8.2 gra w pewnych zakresach lepiej od R90 Widzę pamiętasz moją wypowiedź O ile kojarzę, to pisałem, że wg mnie jakby ciut lepiej tylko w pewnym wycinku średnicy (nie całościowo) spisują się 8.2 w stosunku do R90, ale ogólnie Kappy pół klasy albo i klasę niżej grają, bez dwóch zdań.Kappy są za to bardziej żywe, efektowne, jak ktoś nie chce się nigdy nudzić przy muzyce to będzie w 100% zadowolony, efektownie ale nadal w bardzo dobrej jakości Co do R90 to są duże, ale to bez znaczenia, można wstawiać spokojnie na 20m albo i na trochę mniej, bas nie wzbudza się w ogóle, super kontrola i zejście, czystość. Odpisz, cytując
zukzukzuk Napisano 18 maja 2013 Napisano 18 maja 2013 Twoją? Fakt... Ty też wspominałeś...Ale już lata temu mój brat - też namiętny słuchacz i ZNAWCA tematu (zwłaszcza kto i co gra) powiedział, że nigdy nie będę miał kolumn tak dobrych jak Kappy(choć minęło sporo i być może zmienił zdanie?). Nigdy z Nim nie polemizowałem w tej kwestii. Ma rację - przynajmniej ze swej strony, bo słucha pop-rock (progresywny, psychodelia), new romantic, elektronika i.. italo disco oraz disco polo . A jazzu czy klasyki, opery bądź polifonii u Niego nie słyszałem! Choć ma płytek bez liku.I do tego Kappy nadają się LEPIEJ. "Podkręcają" muzykę, nagrania, dodają "uroku" - powiedzmy. R90 wydają się być w tej muzyce zbyt RÓWNE, powściągliwe, wycofane i zdystansowane. Zdają się "mówić" - nie będziemy tego grać, bo to nie przystoi arystokracie... Ale, jak zapodasz klasykę, głosy, instrumenty bez prądu... WOW!Więc jak kto woli i lubi Pozdrawiam!P.S.Jeszcze raz apel do Redakcji. Czy ktoś może przywrócić "normalny" układ postów? Już było OK - jak dawniej.Tymczasem, znowu wróciły czasy "drzewka", które są nieczytelne (oprócz faktu, że nie można prześledzić na bieżąco historii wpisów). Bez pojęcia:(Chyba, że ja tylko tak mam? Odpisz, cytując
mkk Napisano 18 maja 2013 Napisano 18 maja 2013 Cytat PS. Jeżeli chodzi o wyświetlanie - sprawdź w prawym górnym rogu czerwonego paska tego wątku: Opcje - Tryby wyświetlania - standardowywtedy powinno być normalnie (jest jeszcze do wyboru "drzewo" oraz "linearny" ) A tak przy okazji zgadam się z porównaniem 8.2 z R , z tym ze ja miałem mniejsze 80 a nie 90.I do autora wątku , czy nie lepiej kupić 826 za 5 koła niż 726 ? http://www.1a-elektronikversand.de/product...tueckpreis.htmlM Odpisz, cytując
Recommended Posts