Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Siema zamierzam kupic odtwarzacz MP3 + słuchawki douszne , tylko problem w tym ze nie znam sie na sprzecie audio i zazwyczaj uzywalem sprzetu w cenie nie przekraczajacej 100-200 zl. Teraz chcialbym kupic cos bardziej konkretnego i zalezy mi na jakosci. Przegladalem oferty w internecie ale tyle tego jest ze nie moge sie na nic zdecydowac. Mam do przeznaczenia na caly zestaw okolo 500-600 zl. A wiec prosilbym o kazda mozliwa porade ktora ulatwilaby mi wybor !!! Aaaa zapomnialbym ze slucham zazwyczaj rocka i do tego typu muzyki potrzebuje zestaw. Z gory dzieki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Nie masz telefonu, który mógłby spełnić rolę odtwarzacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 No własnie jezeli chodzi o telefon to mam jakis stary szajs i do kupna nowego sie nie szykuje bo mysle ze i tak bede uzywal go wylacznie do wysylania smsow i dzwonienia. Takze jezeli chodzi o smartphony to jestem raczej przeciwnikiem. Szukam sprzetu raczej wylacznie do sluchnia muzyki i zalezy mi na jakosci dzwieku bo mimo ze na sprzecie sie nie znam muzyki to slucham bardzo duzo i chcalbym kupic sobie wkoncu cos konkretnego ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Sandisk Sansa Clip+ + karta microSD 16/32 GB + oprogramowanie Rockbox + wzmacniacz FiiO E6 albo E11 + Superlux HD660. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Cytat Superlux HD660. Kolega nie szuka słuchawek nausznych. Lepiej będzie zainwestować w dokanałowe, obejdzie się wtedy bez wzmacniacza, będzie większy budżet na odtwarzacz i słuchawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 No to np. NuForce NE-700X, Brainwavz R1, a jak ma być mniej basu to np. Rock It R-50. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Caly dzien czytam rozne fora i ludzie pisza wlasnie o tej sansy ze jest w porzadku takze chyba sie na to zdecyduje. Jeszcze musze tylko obczaic te sluchawki o ktorych napisales bo nigdy wczesniej nie slyszalem o takich :]. Wielkie dzieki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Bo te słuchawki są mało popularne, ale dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 To jeszcze jedno pytanie gdzie te sluchawki mozna kupic i czy jest jakas znaczaca roznica pomiedzy sansa clip + a sansa clip zip? Bo na jakis komputronikach czy cos to tych sluchawek sie raczej nie dostanie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Allegro, Skąpiec, Ceneo albo np. Audiomagic.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 NE-700x mają strasznie dużo basu. Nie każdemu takie brzmienie się spodoba. Ja proponowałbym coś bardziej wyważonego, np. Brainwavz M3.Clip Zip i Clip+ różnią się tylko tym, że ten pierwszy ma normalny, kolorowy ekranik. Brzmieniowo są takie same - oba grają równo, jak stół, moim zdaniem są zupełnie neutralne w barwie. Twój budżet pozwala na więcej, ja bym sugerował jakieś wyważone słuchawki, np. wspomniane M3 i do tego ciepły grajek. Tak by było bezpieczniej, ale kto to może wiedzieć, jakie Ty byś chciał brzmienie, skoro sam chyba tego nie wiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 M3 są bardzo fajne, choć mając 400 zł można już iść w podwójną armaturę, czyli właśnie Rock It R-50. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 No własnie z tym brzmienien to nie potrafie raczej opisac. Moge ewentualnie powiedziec ze slucham takich klasykow jak Led Zeppelin, Jimi Hendrix itp wiec cos co by pasowalo do tego typu muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 A lubisz dużo czy mało basu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 No raczej mało ze tak powiem . Obczajam wlasnie ceny zestawu Sansa clip+ , FiiO E6, Rock It R-50 i wychodzi okolo 700zl;/ Takze musialbym troche przekroczyc budzet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Do dokanałówek, to raczej obyło by się bez FiiO E6, przynajmniej na początku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Cytat M3 są bardzo fajne, choć mając 400 zł można już iść w podwójną armaturę, czyli właśnie Rock It R-50. Hej, hej, trochę się zagalopowałeś. Nowe M3 to wydatek rzędu ~220zł. Jeśli chodzi o armatury, to Audeo robi bardzo fajne rzeczy. Nie polecałbym jednak armaturowych przetworników zupełnym laikom, to dość specyficzne granie. Trzeba wiedzieć, że się to lubi, osłuchać się trochę, nabyć doświadczenia w tej dziedzinie. Na początek zalecałbym jednak nieco tańszy zestaw, przetworniki dynamiczne i po prostu badanie terenu - co mi się tak naprawdę podoba, a co nie? W jakim kierunku szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Tylko M3 to też specyficzne granie, bardziej jak armatura. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Taka powiedzmy "dynamiczna armatura" - złoty środek dla niezdecydowanego laika na wymarzony początek. Jasne, w tej cenie można lepiej i można gorzej (można po prostu rozmaicie). Gdyby autor był w stanie określić swoje preferencje, to byłoby dużo łatwiej. Cóż, takie są początki, pewnie z czasem się wyrobi gust i oczekiwania sprecyzują. Dlatego też uznałem, że na początek rozsądniej będzie kupić coś zrównoważonego i powoli się przekonywać, czego mi tu brakuje, a czego jest za dużo? Cytat No raczej mało ze tak powiem . Jeśli wiesz, co mówisz () i nie lubisz dużej ilości niskich tonów, to unikaj modeli typu Brainwavz R1, NuForce NE-700x, Fischer Audio Eterna, seria JBuds... Wszystkiego nie jestem w stanie z marszu wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Dzieki za konkretne odpowiedzi.Mysle ze wybiore pomiedzy sluchawkami rock it r-50, a brainwavz m3. Mysle ze na poczatek moga byc lepsze te m3 ale z kolei pozniej moze nie bedzie mnie stac na cos lepszego:D Jeszcze tylko pytanie o oprogramowanie ROCKBOX. Domyslam sie ze jest do pobrania gdzies w internecie i trzeba je zainstalowac na odtwarzaczu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Tak, http://rockbox.org , choć po jego wgraniu raczej traci się gwarancję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Mam pytanie gdzie znalazles te sluchawki m3 w takiej cenie bo ja sprawdzalem na allegro, audiomagic i ceneo i wszedzie kosztuja 299zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Na brytyjskim Amazonie w MP4Nation były za niecałe 45 funtów (i DHL gratis), ale wygląda na to, że się zbyły. Może jeszcze będą... Bo ta polska dystrybucja pachnie ściąganiem stamtąd i sprzedawaniem osiem dych drożej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedi1989 Napisano 26 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2013 Siema zdecydowalem sie na zestaw Sandisk Sansa Clip+ i sluchawki rock it r-50. Takze jak przetestuje to moge podzielic sie moimi wrazeniami;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts