Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Siema zamierzam kupic odtwarzacz MP3 + słuchawki douszne , tylko problem w tym ze nie znam sie na sprzecie audio i zazwyczaj uzywalem sprzetu w cenie nie przekraczajacej 100-200 zl. Teraz chcialbym kupic cos bardziej konkretnego i zalezy mi na jakosci. Przegladalem oferty w internecie ale tyle tego jest ze nie moge sie na nic zdecydowac. Mam do przeznaczenia na caly zestaw okolo 500-600 zl. A wiec prosilbym o kazda mozliwa porade ktora ulatwilaby mi wybor !!! Aaaa zapomnialbym ze slucham zazwyczaj rocka i do tego typu muzyki potrzebuje zestaw. Z gory dzieki za pomoc!
Napisano
No własnie jezeli chodzi o telefon to mam jakis stary szajs i do kupna nowego sie nie szykuje bo mysle ze i tak bede uzywal go wylacznie do wysylania smsow i dzwonienia. Takze jezeli chodzi o smartphony to jestem raczej przeciwnikiem. Szukam sprzetu raczej wylacznie do sluchnia muzyki i zalezy mi na jakosci dzwieku bo mimo ze na sprzecie sie nie znam muzyki to slucham bardzo duzo i chcalbym kupic sobie wkoncu cos konkretnego ;]
Napisano
Cytat

Superlux HD660.

Kolega nie szuka słuchawek nausznych. Lepiej będzie zainwestować w dokanałowe, obejdzie się wtedy bez wzmacniacza, będzie większy budżet na odtwarzacz i słuchawki.
Napisano
Caly dzien czytam rozne fora i ludzie pisza wlasnie o tej sansy ze jest w porzadku takze chyba sie na to zdecyduje. Jeszcze musze tylko obczaic te sluchawki o ktorych napisales bo nigdy wczesniej nie slyszalem o takich :]. Wielkie dzieki za pomoc.
Napisano
To jeszcze jedno pytanie gdzie te sluchawki mozna kupic i czy jest jakas znaczaca roznica pomiedzy sansa clip + a sansa clip zip? Bo na jakis komputronikach czy cos to tych sluchawek sie raczej nie dostanie .
Napisano
NE-700x mają strasznie dużo basu. Nie każdemu takie brzmienie się spodoba. Ja proponowałbym coś bardziej wyważonego, np. Brainwavz M3.
Clip Zip i Clip+ różnią się tylko tym, że ten pierwszy ma normalny, kolorowy ekranik. Brzmieniowo są takie same - oba grają równo, jak stół, moim zdaniem są zupełnie neutralne w barwie. Twój budżet pozwala na więcej, ja bym sugerował jakieś wyważone słuchawki, np. wspomniane M3 i do tego ciepły grajek. Tak by było bezpieczniej, ale kto to może wiedzieć, jakie Ty byś chciał brzmienie, skoro sam chyba tego nie wiesz? icon_wink.gif
Napisano
Cytat

M3 są bardzo fajne, choć mając 400 zł można już iść w podwójną armaturę, czyli właśnie Rock It R-50.

Hej, hej, trochę się zagalopowałeś. Nowe M3 to wydatek rzędu ~220zł. icon_wink.gif Jeśli chodzi o armatury, to Audeo robi bardzo fajne rzeczy. Nie polecałbym jednak armaturowych przetworników zupełnym laikom, to dość specyficzne granie. Trzeba wiedzieć, że się to lubi, osłuchać się trochę, nabyć doświadczenia w tej dziedzinie. Na początek zalecałbym jednak nieco tańszy zestaw, przetworniki dynamiczne i po prostu badanie terenu - co mi się tak naprawdę podoba, a co nie? W jakim kierunku szukać?
Napisano
Taka powiedzmy "dynamiczna armatura" - złoty środek dla niezdecydowanego laika na wymarzony początek. icon_biggrin.gif Jasne, w tej cenie można lepiej i można gorzej (można po prostu rozmaicie). Gdyby autor był w stanie określić swoje preferencje, to byłoby dużo łatwiej. Cóż, takie są początki, pewnie z czasem się wyrobi gust i oczekiwania sprecyzują. Dlatego też uznałem, że na początek rozsądniej będzie kupić coś zrównoważonego i powoli się przekonywać, czego mi tu brakuje, a czego jest za dużo?
Cytat

No raczej mało ze tak powiem icon_biggrin.gif.

Jeśli wiesz, co mówisz (icon_biggrin.gif) i nie lubisz dużej ilości niskich tonów, to unikaj modeli typu Brainwavz R1, NuForce NE-700x, Fischer Audio Eterna, seria JBuds... Wszystkiego nie jestem w stanie z marszu wymienić.
Napisano
Dzieki za konkretne odpowiedzi.Mysle ze wybiore pomiedzy sluchawkami rock it r-50, a brainwavz m3. Mysle ze na poczatek moga byc lepsze te m3 ale z kolei pozniej moze nie bedzie mnie stac na cos lepszego:D Jeszcze tylko pytanie o oprogramowanie ROCKBOX. Domyslam sie ze jest do pobrania gdzies w internecie i trzeba je zainstalowac na odtwarzaczu ?
Napisano
Na brytyjskim Amazonie w MP4Nation były za niecałe 45 funtów (i DHL gratis), ale wygląda na to, że się zbyły. icon_sad.gif Może jeszcze będą... Bo ta polska dystrybucja pachnie ściąganiem stamtąd i sprzedawaniem osiem dych drożej.