Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich.
Nabyłem amplituner 7.1 Onkyo TX-SR605 i planuję skompletować do niego pełny zestaw 7 kolumn z subwooferem.
Firma w jaką celuję to Wharfedale.
Czy wybrać 6 Kolumn podłogowych ? 6 kolumn (Monitorów) czy też 2 Fronty podłogowe a reszta monitorów? ( pomieszczenie 22m2 )
Subwoofer moze być z innej firmy byle był konkretny.
Przeznaczenie to Konsole (niebawem nowa generacja wspierająca 7.1) na drugim miejscu filmy i raz na czas muzyka ( Dubstep z dużą ilością basu i Heavy metal)
Budżet poznam dopiero za tydzień ale napewno nic z górnej półki. W subwoofer mogę włożyć więcej icon_smile.gif
W zasadzie wypłaty mam co tydzień wiec co tydzień bym coś kupił ( najpierw fronty pozniej po koleji reszte) z tad też prosze o nie podawanie zestawow tylko modele wszystkich glosnikow .
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich.
Napisano
Witaj,
domyślam się, że celujesz w serię Diamond 10 ?
W Twoim pomieszczeniu moim zdaniem idealnie sprawdzi się konfiguracja z kolumnami przednimi wolnostojącymi (np. Diamond 10.6), natomiast pozostałe kolumny spokojnie nieduże podstawkówki (np. 10.0). W kwestii subwoofera zwróciłbym Twoją uwagę na matkę REL i Velodyne.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań lub oferty finansowej jestem do dyspozycji.
Napisano
Witam . Dzięki że ktoś się odezwał. Niestety dokonałem już wyboru pochopnie a może i nie (niewiem sam). Niemogłem się doczekać aż ktoś odpisze i kupilem po super cenie takie coś :/ ELTAX 400. Oto moje fronty. Zrobiłem poważny błąd ? Czy jak skompletuje reszte eltaxów to bedzie cos z tego ? Pozdrawiam.