wall4 Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 lipca 2013 Witam szanownych forumowiczów ... Mam pewien problem co do aukcji wzmacniacza diory ws 442 http://allegro.pl/polski-wzmacniacz-mocy-u...3376061503.html pisze tam że potencjometry balansu czasami się lekko szumi.O co dokładnie chodzi?Jestem zielony w tym temacie więc potrzebuje pomocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 lipca 2013 Chodzi pewnie o to, że potencjometr balansu (zrównoważenie kanałów prawo - lewo) czasem szumi w niektórych ustawieniach a może w pozycji neutralnej, czyli na środku. Czyli słychać szum w głośnikach.Czasem wystarczy rozkręcić obudowę i popryskać potencjometr od środka preparatem Kontakt PR lub innym tego typu, który czyści styki, polepsza kontakt, konserwuje. A tak w ogóle chcesz kupić ten wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wall4 Napisano 11 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2013 Dzięki za odpowiedź przynajmniej będę wiedzieć co zrobić jak zacznie szumieć potencjometr w yamaha a-520.Kolega mi sprzedał za 175zł więc kupiłem.Ja tam się nie znam ale powiedział ,że starczy mi na dłużej bo jest lepsza.Temat można zamknąć jeśli na tym forum istnieje coś takiego ;D jeszcze raz dzięki wielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts