gorzi Napisano 17 lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 lipca 2013 Posiadam już w tv Philips Smart 55PFL5507K, chciałbym teraz dołożyć do niego odpowiednie kino domowe. Czy możecie mi coś doradzić? Chciałbym, rozsądną jakość dźwięku przy zachowaniu rozsądnej ceny. Będzie używane do tv i filmów odpalanych z usb, muzyki - wszystkiego po trochu. Pokój w którym będzie stało ma ok 18m2, przewody do głośników tylnych są już przygotowane w ścianie (tył będzie wisiał). Problematyczne może być umieszczenie suba, fajny byłby zestaw który radzi sobie bez dodatkowego suba. Głośniki przednie po bokach będą trochę ograniczone meblami/ścianami więc dobrze by było gdyby ew. bass reflex był skierowany do przodu. Dołączam szkic salonu, na czerwono miejsca na planowane głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 lipca 2013 Jak ma być kino to radzę mieć suba w planach przynajmniej bo nawet duże fronty go nie zastąpią. W tej kwocie na razie musisz się faktycznie bez niego obejść.A masz jakieś wymagania co do wyposażenia amplitunera albo brzmienia kolumn ? jakiej muzyki słuchasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorzi Napisano 18 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2013 Żona ledwo może przeboleć że "zepsuje jej rozstaw mebli wstawiając tyle głośników" Suba chciałbym mieć ale fizycznie brakuje na niego miejsca :/ i dodatkowo grozi to rozwodem.Muzyka: głownie rock.Myślałem o zestawie Taga Harmony 606v3 do tego odpowiedni ampli, odtwarzacz br narazie mogę odpuścić.W tej chwili mam głosniki tv skierowan w stronę zabudowy z płyt g-k, co zniekształca dźwięk.Do tej pory nie miałem żadnego amplitunera, nie wiem jakie wyposażenie jest potrzebne i przydatne, dlatego chciałem się zdać na Was, bo potrzebuje pomocy w tej kwestii.Co do brzmienia równie ciężko mi powiedzieć, niezbyt nachalne, zachowujące proporcje między wysokimi, średnimi i niskimi tonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorzi Napisano 23 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2013 Zdecydowałem się na Taga Harmony 606v3 do tego prawdopodobnie Yamaha RX-V473. Co myślicie o tym zestawie? Zastanawiam się jeszcze tylko nad tym amplitunerem, Yamaha czy może jednak HK 156, lub Onkyo 414, ew DENON. Macie jakies propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2013 Jeżeli muzyka nie jest priorytetem, Yamaha będzie w sam raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaBBeat_pl Napisano 5 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2013 Do tego zestawu w zależnosci od budżetu,ale myślę że Onkyo 414 będzie idealne,to moja propozaycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Jacek Napisano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2013 Ten nowy zestaw od LG BH9530TW jest w porządku, miałem okazję przyjrzeć się z bliska bo pomagałem kupić. W końcu mój kuzyn kupił. Moc wyjściowa to łącznie 1125W. Sub ma 180W, daje nieźle, do oglądania filmów świetny. Oglądaliśmy na nim gwiezdne wojny, btw będzie kolejny epizod ekranizowany! Inne ważne rzeczy na które zwracaliśmy uwagę to odtwarza format mkv, są dwa gniazda HDMI, działanie z dodatkowym dyskiem, czy jest obsługa wielu formatów w tym tych najbardziej popularnych, nie ma problemu. Po za tym dźwięk jest bardzo przyjemny, przy tym schemacie co dałeś to by nieźle pasowało to kino. Jaka masz wysokość pokoju? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molog Napisano 7 września 2013 Udostępnij Napisano 7 września 2013 http://www.mediaexpert.pl/katalog/kina-dom...=&brand=300 BCS-727 za 1700. Solidny sprzęt ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 7 września 2013 Udostępnij Napisano 7 września 2013 Przecież autor chciał na swoim kinie także słuchać muzyki a Koledzy proponują plastikowe zabawki... O wiele lepszy sprzęt w tej samej klasie cenowej: http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...st&p=101533 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts