pskrzypek100 Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 lipca 2013 WITAMPo pierwsze chciałbym zaznaczyć , że jest to mój pierwszy post na forum , więc jeśli coś jest źle (Zła kategoria itp) to przepraszam.A teraz do rzeczy .Posiadam wieżę stereo PHILIPS FW355/34 i problem jest w tym , że po podłączeniu i odczekaniu około 30sekund coś w środku wieży zaczyna buczeć i śmierdzieć palonymi obwodami.Szukałem w GOOGLE rozwiązania tego problemu lecz nic nie znalazłem .POMOCY !!!Z góry dziękuję za pomoc pskrzypek100(Niżej zdjęcie ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 lipca 2013 Masz ją od dawna, czy dopiero kupiłeś? Jeśli od dawna, to od jakiego czasu tak się dzieje?Śmierdzi i gra, czy śmierdzi i nie gra? Sprawdzałeś, czy kolumny są dobrze podłączone? Żaden drucik nie dotyka np. plus (czerwony) minusa (czarny). A kolumny są od tej wieży, mają odpowiednią impedancję?Możliwe także, że w środku jakaś część kończy swój żywot, albo coś się odlutowało (np. kabelek) i dotyka jakiegoś elementu, którego nie powinien. Możesz rozkręcić obudowę (o ile sprzęt nie jest na gwarancji) i popatrzeć, czy czegoś nie widać. Nie zapomnij wcześniej wyjąć wtyczki z gniazda sieciowego. Nie rób tego pod napięciem.I jakby co zawsze pozostaje wizyta w serwisie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pskrzypek100 Napisano 21 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2013 Cytat Masz ją od dawna, czy dopiero kupiłeś? Jeśli od dawna, to od jakiego czasu tak się dzieje?Śmierdzi i gra, czy śmierdzi i nie gra? Sprawdzałeś, czy kolumny są dobrze podłączone? Żaden drucik nie dotyka np. plus (czerwony) minusa (czarny). A kolumny są od tej wieży, mają odpowiednią impedancję?Możliwe także, że w środku jakaś część kończy swój żywot, albo coś się odlutowało (np. kabelek) i dotyka jakiegoś elementu, którego nie powinien. Możesz rozkręcić obudowę (o ile sprzęt nie jest na gwarancji) i popatrzeć, czy czegoś nie widać. Nie zapomnij wcześniej wyjąć wtyczki z gniazda sieciowego. Nie rób tego pod napięciem.I jakby co zawsze pozostaje wizyta w serwisie. 1.Mam ją od dawna (bardzo dawna)2.Od około 3 dni3.Śmierdzi i gra4.Kolumny są dobrze podłączone i są to oryginalne kolumny od wieży5.Już ją rozkręcałem ale nie wiedziałem czego mam szukać i skręciłem ją z powrotem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 lipca 2013 No cóż. Masz dwa rozwiązania. Rozsądniejsze, zawieźć wieżę do jakiegoś serwisu albo choćby elektronika, by zobaczyli co się tam dzieje.Drugie, to po prostu słuchać aż przestanie grać. Przyczyny mogą być tak różne, że trudno tak na odległość zawyrokować co to jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pskrzypek100 Napisano 21 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2013 Spróbuję z serwisem Mimo tego ,że za dużo się nie dowiedziałem to i tak dziękuję za odpowiedzi.Jeżeli będę miał jeszcze jakieś problemy to będę pisał .POZDRAWIAMpskrzypek100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts