Taniej Napisano 13 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2013 Znalazłem także pozytywne opinie o kolumnach xavian gran colona v2 oraz Audio Academy hyperion IV. Mozna w dobrych pieniądzach je kupić, tylko czy są godne polecenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2013 Te i te są w swojej klasie naprawdę dobre, ale coś mi się zdaje, że idziesz nie tylko w kierunku kolumn podłogowych ale także nieco schodzisz dźwiękowo/jakościowo w dół.Do 17m2 bardzo poważnie zastanowiłbym się nad takimi kolumnami jak Chario Academy 1.Co prawda nie mają maskownic, ale jaki audiofil słucha z założonymi maskownicami? Za to masz z głowy sprawę standów.http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/28/136180.phpW sumie, to jakim budżetem dysponujesz na kolumny? Może pisałeś, ale jakoś nie mogę znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 24 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2013 Tannoy revolution dc6t se, czy ktoś miał możliwość odsluchu. Proszę o podzielenia się wrażeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2013 Salon Q21 ma te kolumny o czym dobrze wiesz. Napisz do nich z prośbą o choćby krótki opis brzmienia, nawet w porównaniu do innych kolumn z podobnego przedziału cenowego. Możesz też pojechać do nich i posłuchać. Prawdopodobnie jest również taka możliwość by Ci je przysłali do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 26 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2013 Dzisiaj pożyczyłem od mojego kolegi ojca wzmaczniacz NAIM XS teraz stwierdzam, że to jest to czego szukałem. W środku gęsto, góra delikatna, dolny zakres obłędny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rutektu Napisano 28 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Zbieram się własnie do zakupu zestawu głośników do 4 tyś możecie cośpolecić? Sprzęt pod kino domowe ale i do musyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guma1984 Napisano 28 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Cytat Zbieram się własnie do zakupu zestawu głośników do 4 tyś możecie cośpolecić? Sprzęt pod kino domowe ale i do musyki. dodaj jeszcze jaki masz amplituner, jaką muzyke preferujesz i gabaryty pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 28 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Cytat Zbieram się własnie do zakupu zestawu głośników do 4 tyś możecie cośpolecić? Sprzęt pod kino domowe ale i do musyki. Umieść to pytanie na głównej stronie stereo. Są tu ludzie z bardzo dużą wiedzą oraz osłuchaniem sprzętowym, którzy napewno naprowadza Ciebie na dobry trop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 28 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Na początku szukałem kolumn, ale pożyczyłem od znajomego wzmaczniacz Naim xs i stwierdziłem, że potrzeba mi wymienić nie kolumny, a wzmaczniacz. W dniu dzisiejszym kupiłem naima xs-2. Ten wzmaczniacz wypełnił lukę w moim systemie, mam teraz stereo takie jak chciałem brzmieniowo. Dziękuje za pomoc szczególnie F1angel i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Taniej, ten wzmacniacz to dopiero podstawa do lepszych kolumn i jeszcze lepszego grania A teraz jakie masz kolumny, przypomnij bo nie pamiętam?Rutektu. Audiofile wiedzą to nie od dziś, że kino domowe i stereo nie bardzo się lubią. Choć dla niewtajemniczonych wydaje się dziwne, dlaczego KD mając amplituner, kolumny i odtwarzacz DVD nie za bardzo sprawdza się w stereo. Przecież odtwarza, ktoś zapyta. Tak, ale równie dobrze można traktorem wybrać się na przejażdżkę.Jedzie się? Jedzie. Ale taki ciągnik jednak służy do czegoś innego a podczas przejażdżek najlepiej sprawdza się samochód osobowy. Nie mówiąc o kabriolecie.Pablo1964 w innym wątku pisał, że amplituner do kina domowego za 3kzł zagra tak jak wzmacniacz stereo za 1kzł. Ja nie jestem takim optymistą. Dopiero taki za 4-6kzł będzie grał na poziomie wzmacniacza za tysiaka.Poza tym nie podałeś prawie żadnych informacji o pomieszczeniu, sprzęcie jaki masz, muzyce itp.Co należy napisać i jak pytać znajdziesz w co drugim niemal wątku na tym forum. Dopiero można Ci będzie rzetelnie odpowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 28 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 Kolumny posiadam Kef R300. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 28 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2013 1 Czy warto kupić interkonekt rca-din czy lepiej na zwykłym rca;2 jestem zainteresowany Chord Anthem 2 (rca-din). Może jakieś inne propozycje (może coś z Albedo Geo itp.);3 Naim ma osobne zasilacze naim flatcap xs, czy one naprawdę wnoszą na plus do systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 31 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2013 Proszę o odpowiedz na moje pytanie napisane wyżej. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 września 2013 Udostępnij Napisano 1 września 2013 Interkonekt RCA-DIN w tym przypadku będzie lepszy.Flatcap daje realną poprawę brzmienia. Lepszą swobodę, dynamikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 2 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2013 Dzisiaj wypożyczyłem chorda chorus 2 bardzo podobnymi się jak gra ten interkonekt, czy chord Anthem 2 jest także dobry kablem. W audio-video został zakfalfikowany w klasie A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 8 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2013 Kolejnym etapem jest wymiana kolumn, mam na celowniku Tannoy revolution dc6t SE. Czy te kolumny będą dobre pod naim-a xs-2 zależy mi na wypełnieniu środka, nasycenia barw oraz góra pasma selektywna. Bas dobrze kontrolowany, do tego także wymienić muszę interkonekt na chord anthem 2 rca-din. Czy takie zestawienie będzię dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Q21 chyba mają te kolumny. Myślę, że możesz się z nimi dogadać w kwestii odsłuchu. Pewnie mogli by Ci wysłać abyś mógł posłuchać u siebie. Powinny zagrać tak jak lubisz. Dużo zależy też od ustawienia w pomieszczeniu i akustyki. Ja dziś cały dzień walczyłem by uzyskać lepsze brzmienie. Przestawiałem ustroje akustyczne, duże rośliny doniczkowe (też ustroje akustyczne ), "jeździłem" kolumnami po pokoju (bliżej-dalej, szerzej-węziej). Z metrówką w ręku co do centymetra (a nawet dokładniej) ustawiałem kolumny, testowałem na znanych mi nagraniach przy jakim kącie skręcenie kolumn w osi pionowej uzyskam najlepsze rezultaty. Opłacało się. Jest spora poprawa.W ciągu tygodnia dopracuję jeszcze szczegóły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 9 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2013 Wczoraj napisałem do Pana Wojciecha Pacuły w sprawie interkonektu, ktory lepszy czy rca-rca, albo rca-din. Pan Wojciech napisał, że lepszy jest rca-rca."...Ale jeśli będzie pan kupował, to lepiej Chorda, ze względu naposiadany przez pana kabel głośnikowy - zestawy najczęściej grają lepiej. Ikupiłbym jednak RCA-RCA - przy przejściu z DIN-a traci się jego zalety a ikabel trudniej w przyszłości sprzedać..."Więc czy faktycznie kupić lepiej chord anthem 2 ale rca- rca. Czy lepszy jest rca-din. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 września 2013 Udostępnij Napisano 9 września 2013 Opinie są różne. Ja sam nie próbowałem. Poza tym nie jest to przejście z DIN na RCA ale z RCA na DIN. A to taka niby mała, ale być może istotna różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts