Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
słucham właśnie koncertowej płytki z jakiejś gazetki... Lady Pank a wczesniej
Jose Torres..całekim ciekawa realizacja bo taka żywa a nie obrabiana w studio... goraco polecam.... mam też Republike i Perfect.... bardzo fajne .... ps jakby ko pytał to poza tym mam ze 100 cd z koncertami różnych wykonawców
  • 2 weeks later...
Napisano
Tak... Koncerty w Trójce przy ul. Myśliwieckiej mają swój urok. Czasami są odkrywcze, innym razem dosyć zachowawcze, ale generalnie - duży plus. Mnóstwo ciekawej muzyki nie zostało by zarejestrowanej, gdyby ludziom z Trójki "by się nie chciało".

Poza tym - realizatorzy dźwięku robią postępy. Wystarczy posłuchać dwóch "bliźniaczych" płyt Raz Dwa Trzy: "Czy te oczy mogą kłamać" i "Młynarski". Obie zostały nagrane podczas koncertu w Trójce. Dzieli je niecałe pięć lat, a efekty realizacji ujawniają zupełnie inną bajkę...
Napisano
Mam kilka płyt "koncertowych" i zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest to przeważnie materiał
z jednego koncertu i kończące sie utwory sa "wyciszane" ale w tym przypadku to jest jeden koncert
a po utworach występują takie dziwne 2-3 sekundowe przerwy polegające na gwałtownym "obcięciu"
kończącego sie utworu. Powtarza sie to 7-8 razy.
Bratbum masz tego CD-ka czy słuchałes koncertu tylko w radio ?
Napisano
Posiadam oryginalny album Raz Dwa Trzy "Młynarski". Wersję z dołączonym DVD. Na CD między poszczególnymi piosenkami nie ma żadnych, nawet minimalnych "przerw". Wszystkie track'i tworzą "pętlę". Piosenki - bez wyjątku - są oddzielone albo oklaskami publiczności, albo "zagajeniami" Adama Nowaka. Z tego, co wiem materiał był rejestrowany tylko podczas jednego koncertu, który odbył się 10.06.2007...
Napisano
Ja także kupiłem w MM... Musiała Ci się trafić jakaś "wybrakowana" płytka. Na marginesie: ostatnio kupiłem na Allegro oryginalny, nowy, ofoliowany album Raz Dwa Trzy "Trudno nie wierzyć w nic". Od czwartego kawałka do samego końca płyta przerywała i przeskakiwała. Nie dało się słuchać. Wziąłem dysk, dobrze mu się przypatrzyłem i okazało się, że jest odkształcony (brzegi dysku zaginają się do góry). Ja, mądry Franuś, chciałem go "odkształcić" w drugą stronę - do dołu... icon_cool.gif ...i w ten oto sposób z płyty zostało mi same pudełko z wkładką. Może ktoś chce? To tak na pocieszenie, Fono Masterze icon_smile.gif
  • 1 month later...
Napisano
Ponad miesiąc temu kupiłem rzeczona płytkę koleżance z pracy na imieniny ale w stosunku
do mojej były tam gwałtowne przerwy między utworami ,chyba ze sześć albo siedem.
Złożyłem reklamację ale nie chcieli mi jej przyjąć ,próbowałem tłumaczyć
dwudziestolatkowi o co mi chodzi przywołując analogie do nagrywania z magnetofonu z użyciem
klawisza pauza ale kompletnie nie zrozumiał o co mi chodzi.
Po moich naleganiach reklamację przyjął i odesłał płytę do Działu Reklamacji do Warszawy .
Po miesiącu zamiast po ustawowych dwóch tygodniach ,płytę mi zwrócili ,reklamacji nie uznali
z opisem odmowy cytuję: "Płyta jest nagrana dobrze technicznie ,nagrania nie pochodzą z jednego koncertu
dlatego są standardowe odstępy pomiędzy utworami" nazwiska tego bałwana co sie pod tym podpisał
z litości nie przytoczę.
Zadzwoniłem do Wydawnictwa i po rozmowie z b.miłym człowiekiem Panem Pawłem Madejskim otrzymałem przeprosiny,płytkę wydanie audiofilskie i małego bonusika.
Napisano
Dzisiaj specjalny dzień - 46 urodziny "Trójki".
Więc i koncertu nie może zabraknąć.
Tym razem Wojciech Waglewski.

"Trójka" to jednak klasa sama w sobie.

Ciekawe, czy jakaś dzisiejsza modna komercha przetrzyma 46 lat w tak dobrej kondycji...?