Excalibue Napisano 26 lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 lipca 2013 Witam. Może robił ktoś ekran domowej roboty z płyty hdf/mdf ? Nigdzie nie mogę znaleźć jak się za takie coś zabrać, a chciałbym trochę poeksperymentować, być może będzie lepiej niż odpowiednio przygotowana ściana do projekcji. Miałem rolety, tanie ekrany z allegro ale jak na razie ściana wygładzona i pomalowana dulux szary mat daje najlepszy obraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 lipca 2013 Zamiast testować tysiąc różnych rzeczy może warto było od razu zainwestować w profesjonalny ekran... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczytt Napisano 26 lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 lipca 2013 Fajny artykuł o malowaniu ekranów:http://www.projectorcentral.com/paint_perf...n_$100.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 26 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2013 Cytat Zamiast testować tysiąc różnych rzeczy może warto było od razu zainwestować w profesjonalny ekran... Profesjonalny ekran kosztuje, a ramowy mogę przecież zrobić sobie sam i to za nieduże pieniądze. Na pewno nie będzie tak dobry jak profesjonalny, ale po zmianie kolorystyki na ciemniejszą właściwie obraz mnie już satysfakcjonuje.Jednak niedługo przenoszę się do 16mkw z powodu akustyki i tam chciałbym spróbować coś zrobić na płycie mdf/hdf. Jak sobie pomyśle o ponownym gładzeniu to już wole chyba prowizorkę z ramowym.Testowanie tysiące różnych rzeczy raczej nikomu szkody nie zrobiło Jakby nie patrzeć będę o tysiące doświadczeń mądrzejszy hehe : ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 lipca 2013 Na pewno, pytanie czy koniec końców nie kupisz tego profesjonalnego, a cała kasa wydana wcześniej na eksperymenty po prostu przepadnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
udt Napisano 3 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2015 Polecam zakup profesjonalnych ekranów. Np. w Ekranownia.pl - też tam kupiłem. Świetnie się na nich ogląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts