BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Niby podobna stylistyka i ten sam gatunek, a jak bardzo różna plyta brzmieniowo od Soft Machine! Plyty RtF są raczej zawsze fajnie nagrane a plyty SF to już czasem takie kloce się trafiają .... ugh..brrr...😒 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Radykalna zmiana klimatu i brzmienia ale format plyty niezmienny. Jest to tak nagrane, że wielu dałoby sie nabrać, że mam suba w pokoju.... ! GoGo Penguin Live. Bas imponuje ale artystyczny całokształt trochę mniej. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Już kończę 😇. Ostatnia płyta blu spec 2, wiadomo klasyk. Nie przepadam bardzo ale dla Born... oraz Im On Fire zawsze warto.... Wydana w 2023 wersja mini lp - dokładna kopia wydania winylowego, z wkładką tekstową i kopertą na płytę, opatrzoną fotkami. Jak można bylo przypuszczać sam format BSCD(2) nie gwarantuje sam w sobie niczego nadzwyczajnego. Niektóre nagrania z 7 chyba płyt zabrzmialy super naturalnie, obficie wręcz namacalnie inne tak sobie. Natomiast ekstra format, daje zawsze szansę zdobycia fajnego wydania (np mini lp albo bonusów) , zawsze budzi ciekawość 😎. W przypadku Bruca Springsteena i Jeffersonów wydanie blu spec bylo specjalnie remasterowane, w przypadku Soft Machine jest tylko info o 24 bitowym remasteringu z taśmy oryginlanej ale nie wiadomo, czy na potrzeby tego wydania, czy poslużono się wcześniej wykonanym remasterem tego typu. Samą jakość trzeba by porównać do zwyklego cd ale akurat takiej parki nie mam i się nie zanosi. Oczywiście wydania remasterowane pozostają jedynymi w swoim rodzaju chyba, że na ich podstawie były kolejne wznowienia ale już mi się nie chciało sprawdzać. Pozdrawiam i wiecej nic nie piszę dzisiaj .... Edytowano 4 godziny temu przez BlaBla Odpisz, cytując
Sipo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Rewelacyjna płyta, zapomnianego już trochę zespołu SmarSW. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Już kończę 😇. Ostatnia płyta blu spec 2, wiadomo klasyk. Nie przepadam bardzo ale dla Born... oraz Im On Fire zawsze warto.... Wydana w 2023 wersja mini lp - dokładna kopia wydania winylowego, z wkładką tekstową i kopertą na płytę, opatrzoną fotkami. Jak można bylo przypuszczać sam format BSCD(2) nie gwarantuje sam w sobie niczego nadzwyczajnego. Niektóre nagrania z 7 chyba płyt zabrzmialy super naturalnie, obficie wręcz namacalnie inne tak sobie. Natomiast ekstra format, daje zawsze szansę zdobycia fajnego wydania (np mini lp albo bonusów) , zawsze budzi ciekawość 😎. W przypadku Bruca Springsteena i Jeffersonów wydanie blu spec bylo specjalnie remasterowane, w przypadku Soft Machine jest tylko info o 24 bitowym remasteringu z taśmy oryginlanej ale nie wiadomo, czy na potrzeby tego wydania, czy poslużono się wcześniej wykonanym remasterem tego typu. Samą jakość trzeba by porównać do zwyklego cd ale akurat takiej parki nie mam i się nie zanosi. Oczywiście wydania remasterowane pozostają jedynymi w swoim rodzaju chyba, że na ich podstawie były kolejne wznowienia ale już mi się nie chciało sprawdzać. Pozdrawiam i wiecej nic nie piszę dzisiaj .... Pracodawca chyba nie miał dzisiaj z Ciebie pociechy 😃 ze mnie w sumie nie miał... Odpisz, cytując
Recommended Posts