BlaBla Napisano wczoraj o 10:28 Napisano wczoraj o 10:28 (edytowany) @Raf_raf, dzisiaj nawet u mnie to zagrało chwilę ale nie miałem nastroju na solo-piano 😉. Dopiero co ukazała się jego płyta Passion, a pod koniec 2025 chyba jeszcze jedna, czy dwie.... Posłuchałem, ale uczucie się nie zrodziło 😂. Za to tutaj... coś może z tego być! Współczesny jazz-rock, świetnie zagrany, taki spod sztandaru Soft Machine. Słuchałem jakiejś ich poprzedniej płyty i tak sobie to zagrało ale TO jest dobre. Edytowano wczoraj o 10:28 przez BlaBla Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:40 Napisano wczoraj o 16:40 (edytowany) https://en.wikipedia.org/wiki/Live..._in_the_Heart_of_the_City#Double_CD_version Jak dla mnie, jedna z najlepszych płyt koncertowych, ever 😇 Edytowano wczoraj o 16:42 przez pairtick 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 17:19 Napisano wczoraj o 17:19 A dziś słucham radia i ciekawej audycji w 357 o muzyce gotyckiej… 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 40 lat temu tego dnia nadeszła wiosna… 4 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Narazie zadowala mnie to wykonanie, ale szukam dalej, choć mniej desperacko 😁 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wersja Rachel Podger mniej mi pasuje muzycznie ale pod względem realizacyjnym jest to coś niebywałego! Linia wiolonczeli jak na dłoni, klawesyn nie snuje się gdzieś uwięziony między smyczkami tylko gra śmiało, no i ewidentnie wybija się w niektórych częściach.... gitara?.... 🤔? No nie, to nie gitara, tutaj to lutnia (a w wersji z Trevorem Pinnockiem gra teorban ale tam wlasciwie trzeba o tym przeczytać żeby się dowiedzieć, a tu słychać jak na dłoni). Głębia świetna, z dużą podbudową basową, doskonale wybrzmiewają grupy a nawet pojedyncze instrumenty. Na żywo tak to nie brzmi, tzn tak dobrze...😁. Natomiast czysto muzycznie ta wersja bardziej nerwowa, czasem wydaje mi się troszkę udziwniona... kwestia przyzwyczajenia pewnie. Wersja: pliki DSD 64, źródło HDTracks. Odpisz, cytując
Recommended Posts